νεα κρητη totalfitness news

Την ευκαιρία να ρυθμίσουν όλα τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία θα έχουν επιχειρήσεις και επιτηδευματίες. Νέα εγκύκλιος ρυθμίζει τις οφειλές 2013 και πίσω

Υστατη ευκαιρία να ρυθμίσουν όλα τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία δίνει το υπουργείο Εργασίας σε επιχειρήσεις και επιτηδευματίες.
Όπως αναφέρει η Ελευθεροτυπία, εγκύκλιος του ΙΚΑ, που θα εκδοθεί μέσα στις επόμενες μέρες, θα δίνει σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες τη δυνατότητα να αποπληρώσουν σε 12 ισόποσες μηνιαίες δόσεις τις τρέχουσες εισφορές, που έχουν προς τα ασφαλιστικά ταμεία κατά το πρώτο εξάμηνο του 2013.
Μέχρι σήμερα προϋπόθεση για την υπαγωγή στη «Νέα Αρχή», όπως ονομάσθηκε η νέα ρύθμιση, ήταν να καταβάλλονται ανελλιπώς από το νομικό πρόσωπο ή τον επιτηδευματία οι τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές από 1η Ιανουαρίου 2013 ή να έχουν καταβληθεί μέχρι την ημερομηνία υπαγωγής στη ρύθμιση.
Ωστόσο, η πρόβλεψη αυτή απέκλεισε από την ευνοϊκή ρύθμιση χιλιάδες ασφαλισμένους που είτε είχαν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ταμεία (που δημιουργήθηκαν το 2013), είτε δεν μπορούσαν μέχρι τις 30 Ιουνίου οπότε ενεργοποιήθηκε η ρύθμιση, να συγκεντρώσουν και καταβάλλουν εφάπαξ τα χρωστούμενα.
Η διευθέτηση των 12 δόσεων θα αφορά αρχικά στο ΙΚΑ και εν συνεχεία θα επεκταθεί σε ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΕΑ.
Υπενθυμίζεται πως με την ρύθμιση για τη «Νέα Αρχή» που ήδη τρέχει από τα τέλη Ιουνίου, ρυθμίζονται οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές προς το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ, τον ΟΓΑ και το ΕΤΕΑ που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2012.
Ανάλογα δε με τον χρόνο εξόφλησης τα χρέη αυτά και οι προσαυξήσεις τους αποπληρώνονται με κλιμακούμενη έκπτωση έως και 40%.
Στην περίπτωση δε της εφάπαξ εξόφλησης των οφειλών προβλέπεται η μείωση κατά 50% των προσαυξήσεων.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top