νεα κρητη totalfitness news


Επίδομα εγγυημένου εισοδήματος έως 360 ευρώ το μήνα απο το 2014

Επίδομα εγγυημένου εισοδήματος από 75 ευρώ έως 360 ευρώ το μήνα, εισηγείται στο υπουργείο Εργασίας η Παγκόσμια Τράπεζα  στην οποία της ανατέθηκε  η μελέτη και η επεξεργασία για τα κριτήρια που θα ισχύσουν για την εφαρμογή του επιδόματος εγγυημένου εισοδήματος,
αρχικά πιλοτικά σε λίγους δικαιούχους το 2014, και σε όσους πληρούν τα κριτήρια το 2015.

Τα κριτήρια για το επίδομα εγγυημένου εισοδήματος που παρουσιάζει η Εφημερίδα Ελευθερος Τύπος είναι τα κάτωθι: Για το επίδομα εγγυημένου εισοδήματος που θα εφαρμοστεί πιλοτικά το 2014 έχουν δεσμευτεί όπως αναφέρει ο Ελευθερος Τύπος 20 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε 8.000 με 10.000 δικαιούχους .

Οι δικαιοούχοι αυτοί θα πρέπει να κατοικούν σε δύο περιοχές της χώρας όπως έχει γίνει γνωστό από το υπουργείο Εργασίας και θα πρέπει να μην έχουν εισόδημα πάνω από 4800 ευρώ τον χρόνο. Εκτός από το εισόδημα που πρέπει να έχει ο δικαιούχος για το επίδομα εγγυημένου εισοδήματος θα εξετάζονται και τα περιουσιακά στοιχεία για παράδειγμα τα ακίνητα που κατέχει ο ενδιαφερόμενος η οι καταθέσεις κτλ  .  

Επίσης η μελέτη της Παγκόσμιας Τράπεζας αναφέρει ότι για να χρηματοδοτηθεί το επίδομα εγγυημένου εισοδήματος από το 2015 υπάρχει περίπτωση να χρειαστεί η περικοπή σε διάφορα επιδόματα που παρέχονται είτε για κοινωνικούς λόγους είτε για ασφαλιστικούς λόγους όπως για παράδειγμα όπως αναφέρει ο Ελευθερος Τύπος η βασική σύνταξη του ΟΓΑ, το ΕΚΑΣ, καθώς και τα προνοιακά επιδόματα .

www.dikaiologitika.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top