νεα κρητη totalfitness news


50000 θέσεις εργασίας μέσω του ΟΑΕΔ μέσα στην εβδομάδα οι αιτήσεις

Ανακοινώνεται μέσα στην εβδομάδα η κοινή υπουργική απόφαση για τις 50000 θέσεις εργασίας μέσω του ΟΑΕΔ για ανέργους σε δήμους και περιφέρειες για 5μηνη ή και 7μηνη με το πρόγραμμα κοινωφελής εργασίας.
Σύμφωνα με την απόφαση για τις 50000 προσλήψεις μέσω του ΟΑΕΔ , οι άνεργοι θα επιλεγούν με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια, ενώ προτεραιότητα θα δοθεί σε νοικοκυριά και οικογένειες που δεν έχουν κανέναν εργαζόμενο.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα θα υλοποιήσει ο ΟΑΕΔ και θα αφορά κοινωφελή εργασία για ανέργους μέλη οικογενειών που δεν έχουν κανένα εισόδημα. Η αμοιβή όσων απασχοληθούν, είτε με 5μηνη είτε με 7μηνη σύμβαση θα είναι 496 ευρώ για τους άνω των 25 ετών ανέργους και 427 ευρώ για τους κάτω των 25 ετών, με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη (ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ένσημα για σύνταξη). 

Οι άνεργοι θα έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν σε υπηρεσίες των ΟΤΑ για την αναβάθμιση ή τη συντήρηση υποδομών και υπηρεσιών, σε υπηρεσίες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης παρέχοντας υποστηρικτικές υπηρεσίες τόσο εκπαίδευσης όσο και συντήρησης ή αναβάθμισης υποδομών, σε υπηρεσίες του τομέα Υγείας (καθαρισμός, εξυπηρέτηση κοινού, αναβάθμιση υποδομών), σε κοινωνικές υπηρεσίες, αλλά και σε ασφαλιστικά ταμεία, κέντρα εξυπηρέτησης πολιτών κλπ. 

Οι άνεργοι θα προσλαμβάνονται μεσα από σύστημα μοριοδότησης ανάλογα με την ηλικία τους την διάρκεια που είναι εγγεγραμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ ώς άνεργοι αλλά και το εκπαιδευτικό τους επίπεδο στις ειδικότητες που θα χρειαστεί . Οι αιτήσεις για τις 50000 θέσεις εργασίας θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρονικές μέσα από την ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ . Οι ενστάσεις θα μπορούν να γίνονται εντός τριών ημερών απο την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων . Μετά τις αιτήσεις για τις 50000 θέσεις εργασίας οι άνεργοι που θα επιλεγούν για πρόσληψη θα πρέπει να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους στον ΟΑΕΔ ώστε να προσληφθούν και σε περίπτωψση που δεν το κάνουν δεν θα προσλαμβάνονται . 

Σε περίπτωση ανέργων απο οικογένεια που δεν έχει κανέναν εργαζόμενο θα μπορεί να κάνει αίτηση μόνο ένα μέλος της οικογενείας .Σε περίπτωση που κάνουν αίτηση δύο ή περισσότερα μέλη της οικογενειας θα αποκλείονται απο την διαδικασία και οι δύο . Οι ειδικότητες του προγράμματος είναι οι εξής: ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΙΕΚ κατεύθυνσης πληροφορικής, ΠΕ, ΤΕ διοικητικοί, οικονομολόγοι, λογιστές, διοίκηση επιχειρήσεων, ΔΕ διοικητικοί καθώς και ΥΕ γενικών καθηκόντων. ΠΕ, ΤΕ, κοινωνικοί λειτουργοί, κοινωνιολόγοι, βρεφοκόμοι ειδικής αγωγής, ψυχολόγοι, φυσιοθεραπευτές, ΔΕ βοηθοί βρεφοκόμοι, νοσηλευτές, καθώς και ΥΕ γενικών καθηκόντων. Οι υποψήφιοι για τις 50000 θέσεις εργασίας μέσω του ΟΑΕΔ θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι, νέοι άνεργοι, μακροχρόνια άνεργοι, βραχυχρόνια άνεργοι που δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας πλέον ή μέλη οικογενειών χωρίς κανέναν εργαζόμενο, εγγεγραμμένοι στο Μητρώο του ΟΑΕΔ.

www.dikaiologitika.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top