νεα κρητη totalfitness news

Σε διευκρινίσεις σχετικά με την υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9) προχώρησε την Παρασκευή το υπουργείο Οικονομικών, ξεκαθαρίζοντας, μετά τη σύγχυση που προκλήθηκε, ότι δεν είναι όλοι οι φορολογούμενοι υποχρεωμένοι να καταθέσουν Ε9 έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

Ε9 θα καταθέσουν μόνο όσοι είχαν μεταβολές στην περιουσιακή τους κατάσταση το προηγούμενο έτος (όπως ισχύει άλλωστε κάθε χρόνο) και όσοι κατά την 1η Ιανουαρίου 2013 είχαν έχουν εμπράγματα δικαιώματα σε γήπεδα εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι «με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με την υποχρέωση υποβολής δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9) εξ αρχής από όλους τους φορολογουμένους, από το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνεται ότι η δήλωση αυτή υποβάλλεται μόνο στην περίπτωση που υπάρχει μεταβολή της περιουσιακής κατάστασης του φορολογουμένου κατά το προηγούμενο έτος».

«Ειδικά για το έτος 2013», προστίθεται στην ανακοίνωση, «όπως ορίζεται από τις σχετικές διατάξεις (άρ.19 ν. 4110/2013), οι φορολογούμενοι οι οποίοι, κατά την 1.1.2013, έχουν εμπράγματα δικαιώματα σε γήπεδα εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού υποχρεούνται να ελέγξουν ηλεκτρονικά, μέχρι 15.9.2013,την περιουσιακή τους κατάσταση, όπως αυτή εμφανίζεται στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων ("Υποβολή δηλώσεων στοιχείων ακινήτων Ε9") , προκειμένου να τη συμπληρώσουν, τροποποιήσουν και οριστικοποιήσουν.»

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top