νεα κρητη totalfitness news

Σύγκριση τιμών από το BBC: Πόσο κοστίζει μια διαδρομή 10 χλμ. με ταξί στην Αθήνα και πόσο στο Τόκιο [βίντεο]
Ιδίοις όμμασι θέλησαν να διαπιστώσουν πόσο κοστίζει μια διαδρομή 10 χλμ. με ταξί στην Αθήνα και πόσο στο Τόκιο αλλά και το επίπεδο των προσφερόμενων υπηρεσιών οι συντάκτες του BBC.
Ετσι ένας συντάκτης του βρετανικού καναλιού πήρε ένα ταξί από το κέντρο της Αθήνας και ζήτησε από τον οδηγό να τον πάει στην παραλία.

«Φθάσαμε άνετα και οικονομικά» είπε ο δημοσιογράφος του BBC μόλις αποβιβάστηκε στον προορισμό του και αφού είχε καταβάλλει ως κόμιστρο το ποσό των 12 ευρώ και 40 λεπτών. Στη διαδρομή είχε μια σύντομη συζήτηση με τον οδηγό του ταξί ο οποίος του εξήγησε ότι η κίνηση -λόγω οικονομικής κρίσης- έχει μειωθεί κατά 50%, περίπου. Ο ρεπόρτερ του βρετανικού καναλιού αφού κατέβαλε το αντίτιμο της διαδρομής και πήρε την απόδειξή του είπε ευχαριστώ στα ελληνικά στον οδηγό και πήγε να... απολαύσει το μπάνιο του.

Από την άλλη πλευρά, ο συνάδελφός του στο Τόκιο πλήρωσε για την ίδια διαδρομή, 10 χλμ. το ποσό των 40 ευρώ. Ωστόσο, απόλαυσε την... προχωρημένη τεχνολογία με τις πόρτες του ταξί να ανοίγουν και να κλείνουν μόνες τους και άλλα παρόμοια.

«Ούτε εγώ χρησιμοποιώ ταξί, είναι πολύ ακριβό. Προτιμώ να μετακινούμαι με το τρένο», απάντησε η οδηγός του ταξί στο Τόκιο όταν ο δημοσιογράφος του BBC την ρώτησε αν θεωρεί το συγκεκριμένο μέσο μεταφοράς ακριβό.

Πάντως, από τη σύγκριση γίνεται φανερό ότι οι τιμές των ταξί στο Τόκιο είναι τέσσερις φορές υψηλότερες από ότι στην Ελλάδα.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top