νεα κρητη totalfitness news



Πρόταση απορρόφησης του προσωπικού από τους Δήμους Γ. Δεκαβάλλας: «Θα γυρίσει πολλά χρόνια πίσω την εξυπηρέτηση των νησιωτών» - 
Την άποψη ότι η κατάργηση της υπηρεσίας των ΣΧΟΠ, θα γυρίσει πολλά χρόνια πίσω την εξυπηρέτηση των νησιωτών, δημιουργώντας σοβαρά κενά στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος, διατυπώνει σε επιστολή διαμαρτυρίας προς τους Υπουργούς Ναυτιλίας & Αιγαίου και Περιβάλλοντος, ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης, Γιάννης Δεκαβάλλας.

Ως Πρόεδρος του Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Νοτίου Αιγαίου, ο κ. Δεκαβάλλας υπογραμμίζει στους δύο Υπουργούς την αναγκαιότητα λειτουργίας των υπηρεσιών που είναι αρμόδιες για τη χωροταξία οικισμών και περιβάλλοντος στα νησιά, επισημαίνοντας ότι η κατάργησή τους -εκτός των άλλων- θα στερήσει από τους φορείς των νησιών, πολύτιμο τεχνικό και επιστημονικό υπαλληλικό δυναμικό.

Είδος προς εξαφάνιση η νησιωτική πολιτική

Όπως γράψαμε αναλυτικά στο φύλλο της περασμένης Δευτέρας 12/8, η κυβέρνηση φαίνεται πως έχει αποφασίσει να προχωρήσει στην πλήρη αποδυνάμωση της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, αποψιλώνοντας αρχικά τα περιφερειακά ΣΧΟΠ, με αποτέλεσμα να βλέπουν την «έξοδο» 22 υπάλληλοι που απασχολούνται στις αντίστοιχες υπηρεσίες των νησιών. Σε σχετική ανακοίνωσή του το Τμήμα Κυκλάδων της Ένωσης Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών (ΕΜΔΥΔΑΣ), έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου επισημαίνοντας ότι η απομάκρυνση των αρμοδιοτήτων αυτών όχι μόνο είναι αναχρονιστική αλλά κινδυνεύει να δημιουργήσει ελεύθερο πεδίο σε «επιχειρηματίες του χώρου, να κινούνται ασύδοτοι και χωρίς έλεγχο», δίνοντας το «πράσινο φως» για την τακτοποίηση κάθε είδους αυθαιρεσιών σε fast track διαδικασίες.

Απορρόφηση από τους Δήμους

Ο κ. Δεκαβάλλας δίνει έμφαση στην αναγκαιότητα διατήρησης του καταρτισμένου προσωπικού (μηχανικούς, αρχιτέκτονες, περιβαλλοντολόγους), συχνά με μεταπτυχιακή ειδίκευση και με πολυετή εμπειρία σε θέματα περιβάλλοντος, πολεοδομίας κ.λπ., που, όπως τονίζει «έχουν προσφέρει πολύ μεγάλο έργο στην προστασία του δομημένου περιβάλλοντος στα νησιά μας». Υιοθετώντας την πρόταση που του τέθηκε στη διάρκεια συνάντησης που είχε με μέλη της ΕΜΔΥΔΑΣ Κυκλάδων, ο κ. Δεκαβάλλας προτείνει στους συναρμόδιους Υπουργούς ότι, στην απευκταία περίπτωση κατάργησης των ΣΧΟΠ, οι υπάλληλοι αυτοί θα μπορούσαν να απορροφηθούν από μεγάλους Δήμους των νησιών, έτσι ώστε να συνεχίσουν να προσφέρουν εκεί τις υπηρεσίες τους.

- See more at: http://www.koinignomi.gr/

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top