νεα κρητη totalfitness news

Την αγωνία των εκπαιδευτικών αναφορικά με την κατάργηση τομέων του επαγγελματικού λυκείου, που έδειξε την «έξοδο» σε 21 καθηγητές τεχνικών ειδικοτήτων στις Κυκλάδες, μετέφερε ο Δήμαρχος Τήνου, κ. Παναγιώτης Κροντηράς στον Περιφερειακό Διευθυντή Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου κ. Διονύσιο Μεσσάρη.

Σε κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχαν, στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε εκτενώς και ο προγραμματισμός της λειτουργίας του Γυμνασίου και του νέου Επαγγελματικού Λυκείου, ενόψει της επικείμενης έναρξης της σχολικής χρονιάς, ο Δήμαρχος Τήνου μετέφερε στον κ. Μεσσάρη την κατηγορηματική αντίθεση της Δημοτικής αρχής ως προς την κατάργηση συγκεκριμένων ειδικοτήτων από τα επαγγελματικά λύκεια και σχολές.

Κατηγορηματικά αντίθετη η Τήνος

Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος Ιουλίου δημοσιεύτηκε η απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, με την οποία τίθενται σε διαθεσιμότητα οι καθηγητές των επαγγελματικών λυκείων και σχολών. Η απόφαση περιελάμβανε τα ονόματα 2.122 καθηγητών σε 50 τεχνικές ειδικότητες των ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ, οι οποίες πλέον καταργούνται και δεν θα παρέχονται στους μαθητές από τον προσεχή Σεπτέμβριο. Ανάμεσά τους και πλέον δημοφιλείς επιλογές των μαθητών, όπως οι ειδικότητες της Κομμωτικής και Αισθητικής, των Υπαλλήλων Γραφείου, Παραϊατρικών Επαγγελμάτων και Νοσηλευτικής, Διακοσμητικής, Γραφιστικής, Φυσικοθεραπείας κ.λπ.

Σε ό,τι αφορά ειδικά στην κατάργηση του τομέα Γραφικών Τεχνών από το νέο επαγγελματικό λύκειο, ο κ. Κροντηράς επεσήμανε ότι ιδιαίτερα στην Τήνο, νησί άρρηκτα συνδεδεμένο με την τέχνη και την καλλιτεχνική παράδοση, πατρίδα των Ιεροφαντών της τέχνης και εκατοντάδων σημαντικών γλυπτών, ζωγράφων, αγιογράφων, ξυλογλυπτών, χαλκοχυτών, κλπ, η σημασία των καλλιτεχνικών μαθημάτων είναι βαρύνουσα.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top