νεα κρητη totalfitness news


Αλλαγές στο πρόγραμμα Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον

Αλλαγές θα γίνουν στο πρόγραμμα Εξοικονόμηση Κατ' Οίκον για την επιτάχυνση του και όπως αποφασίστηκε θα γίνει ομάδα εργασίας των δύο υπουργείων Ανάπτυξης και ΥΠΕΚΑ η οποία θα διερευνήσει τις δυνατότητες για άμεση ρευστότητα.

Μετά από σύσκεψη ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκης, ανέφερε ότι έγινε οριζόντια συζήτηση με την ηγεσία του ΥΠΕΚΑ για θέματα ΕΣΠΑ. «Στην παρούσα περίοδο με ικανοποίηση σημειώνουμε ότι από το ΥΠΕΚΑ γίνονται κινήσεις για απένταξη μη ώριμων έργων» αλλά διαπιστώθηκε ότι τα έργα αυτά θα ενταχθούν στο επόμενο ΕΣΠΑ που θα ξεκινήσει το 2014, πρόσθεσε. 

Για τις αδειοδοτήσεις σημείωσε ότι σύντομα θα παρουσιαστεί το πλαίσιο πολιτικής και το ΥΠΕΚΑ θα κινηθεί παράλληλα. Σχετικά με την αναμόρφωση του προγράμματος «Εξοικονόμηση Κατ' Οίκον» αποφασίστηκε να γίνει ομάδα εργασίας των δύο υπουργείων η οποία θα διερευνήσει τις δυνατότητες για άμεση ρευστότητα. Το πρόγραμμα, όπως ειπώθηκε στη σύσκεψη, μπορεί να βοηθήσει να πέσουν στον κλάδο οικοδομής πάνω από 200 εκατ. ευρώ. «Έχουμε πάνω από 40.000 αιτήσεις με συνολικό προϋπολογισμό 600 εκατ. ευρώ. 

Ενώνουμε τις δυνάμεις των δύο υπουργείων για να πέσουν στην αγορά όσο το δυνατόν περισσότερα λεφτά» σχολίασε ο υπουργός ΠΕΚΑ μετά τη σύσκεψη. Ο κ. Μανιάτης ανέφερε ότι επιβάλλεται το περιβάλλον να αποτελέσει αναπτυξιακό πλεονέκτημα και σε αυτή την κατεύθυνση επιχειρείται να γίνει πράξη η περιβαλλοντική αδειοδοτική μεταρρύθμιση. 

Όπως είπε ο ίδιος, επιχειρούμε να υιοθετήσουμε τις βέλτιστες εμπειρίες από την ΕΕ ώστε όλες οι εταιρείες να προχωρούν την αδειοδότηση με διαφάνεια. Από τις 23.000 άδειες το 2011, να φτάσουμε στο σημείο να χρειαζόμαστε λιγότερες από 2.000, τις απολύτως απαραίτητες, τόνισε αναφέροντας ότι «βοηθά και η εμπειρία της Παγκόσμιας Τράπεζας».

www.dikaiologitika.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top