νεα κρητη totalfitness news

Προεξάρχοντος του, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ορεστειάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού, προσκεκλημένου στην ιερά νήσο Τήνο υπό του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β'
και των Μελών της Διοικούσης το ΠΙΙΕΤ Επιτροπής, για να συμμετάσχει στη μεγάλη Θεομητορική Πανήγυρη της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, και παρουσία πλήθους πιστών Τηνίων και παρεπιδημούντων προσκυνητών, τελέσθηκε απόψε, κατά το κρατούν στο Πανελλήνιο Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου εκκλησιαστικό έθος, η τελευταία ι. Παράκληση προς την Θεοτόκο, επί ειδικώς ευπρεπισμένης εξέδρας στον αύλιο, προ των πυλών του Ναού της Ευρέσεως, χώρο. 

Στην προσλαλιά του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' καλωσόρισε τον αγαπητό και εκλεκτό φίλο και συνοδίτη, όπως τον χαρακτήρισε, Σεβασμιώτατο κ. Δαμασκηνό, αλλά και όλους τους προσκυνητές, οι οποίοι "ως απόστολοι εκ περάτων Ελληνίδος γης" κατέφθασαν και πάλι στο νησί της Μεγαλόχαρης, για να εκζητήσουν την ευλογία και τη μεσιτική πρεσβεία Της.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου και Ορεστειάδος κ. Δαμασκηνός, καταφανώς συγκινημένος, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β' και την Διοικούσα το Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Επιτροπή, ειπών, μεταξύ άλλων, τα εξής:

"Η παρουσία μου στο ιερό νησί της Τήνου είναι μεγάλη ευλογία, για μένα προσωπικά, αλλά και για το λαό της Θράκης, προς τον οποίο και θα μεταφέρω αυτή την τιμή, να βρίσκομαι, δηλαδή, σήμερα ανάμεσά σας, συνεορτάζων και συνευχόμενος. Σας μεταφέρω την αγωνία του ακριτικού λαού της Θράκης, για το όσα συμβαίνουν στην Ανατολή και την Πατρίδα μας και σας παρακαλώ όλους να προσευχηθούμε στη Μεγαλόχαρη να μας δώσει τη δύναμη, ώστε να επαναπροσδιορίσουμε τη ζωή μας, όπως και εκείνη είχε ορίσει τη δική Της σύμφωνα με το θέλημα του Θεού. Τότε μόνο θα είμαστε βέβαιοι ότι και το αύριο θα είναι καλύτερο και ότι δε θα χαθεί η ελπίδα για την Πατρίδα μας και για τη ζωή του καθενός μας."

Συγκινητικές ήταν οι εκδηλώσεις των προσκυνητών, οι οποίοι κατά τη μεταφορά της Αγίας Εικόνας, διά χειρών του Σεβασμιωτάτου κ. Δαμασκηνού, προς και από την εξέδρα, μετά το τέλος της Παρακλήσεως, προσπαθούσαν να την αγγίξουν και να δεχθούν την ευλογία της Μεγαλόχαρης.

Αύριο το πρωί, στον Ιερό Ναό της Ευρέσεως θα τελεσθεί Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της μακαρίας ψυχής του αοιδίμου Μητροπολίτου Σύρου και Τήνου Δωροθέου Α' (Στέκα), επί τη συμπληρώσει 12ετίας από της κοιμήσεώς του (+14.08.2001)

























Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top