νεα κρητη totalfitness news

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την παρουσίαση του πρώτου επιστημονικού συλλογικού τόμου για την ιστορία της Τήνου από τα Μυκηναϊκά χρόνια ως την Όψιμη Αρχαιότητα των αρχαιολόγων Roland Étienne, ΝόταςΚούρου, Εύας Σημαντώνη-Μπουρνιά, έκδοσης Ι.ΤΗ.Π. 2013.

Στις 18 Αυγούστου 2013, στην κατάμεστη από κόσμο κεντρική συνεδριακή αίθουσα του Ι.ΤΗ.Π., ο καθηγητής κλασικής αρχαιολογίας και ακαδημαϊκός  κ. Μιχάλης Τιβέριος παρουσίασε τη δομή και τη θεματολογία του βιβλίου (απόσπασμα) και στη συνέχεια οι τρεις ειδικοί αρχαιολόγοι ανέπτυξαν πτυχές του θέματος που ο καθένας αναλύει στο βιβλίο. Η κα Νότα Κούρου παρουσίασε το ανασκαφικό έργο στην περιοχή κάτω από το βράχο του Εξωμβούργου (απόσπασμα), η κα Μπουρνιά αναφέρθηκε στους Τηνιακής προέλευσης πίθους, στην Τήνο και την Ελλάδα γενικότερα και ανέλυσε την αξία τους (απόσπασμα). Ο κ. Étienne με τη γλαφυρότητα του ύφους του παρουσίασε την ιστορία του ιερού του Ποσειδώνα και της Αμφιτρίτης και της αρχαίας πόλης της Τήνου (Άστυ), στην περιοχή της σημερινής πρωτεύουσας του νησιού. Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος του Ι.ΤΗ.Π. αναλύοντας το σκεπτικό της έκδοσης και εκφράζοντας τις ευχαριστίες του Δ.Σ. του Ι.ΤΗ.Π. προς τους συγγραφείς και τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση. Έκανε δε ιδιαίτερη αναφορά στους πολλούς γαλλόφωνος που ήταν παρόντες στην αίθουσα (απόσπασμα).
Το βιβλίο είναι γραμμένο στα Ελληνικά με γαλλική περίληψη ανά κεφάλαιο. Πωλείται στο Ι.ΤΗ.Π. και στα βιβλιοπωλεία της Τήνου, ενώ σε λίγες ημέρες θα διατίθεται και στην Αθήνα.





Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top