νεα κρητη totalfitness news


 

 Συρμαλένιος Νίκος
 Βουλευτής Κυκλάδων
                                    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Νίκος Συρμαλένιος: Η χώρα ζει έναν εφιάλτη»

Την Τρίτη 20/08/2013 στις 20.30 στην Πλατεία Γηροκομείου στη Χώρα Άνδρου, ο ΣΥΡΙΖΑ Άνδρου πραγματοποίησε πολιτική εκδήλωση-συζήτηση με θέμα
το πολιτικό σύστημα, τους θεσμούς και τη δημοκρατία. Παρουσιάστηκαν οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το δημόσιο τομέα, τη δημόσια διοίκηση και την τοπική αυτοδιοίκηση από τους Κώστα Πουλάκη, μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνο για θέματα αυτοδιοίκησης, Μιχάλη Σπουρδαλάκη, καθηγητή του Πανεπιστημίου της Αθήνας και Νίκο Συρμαλένιο, βουλευτή Κυκλάδων.  

Ο Νίκος Συρμαλένιος στην τοποθέτησή του ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Τα τρία τελευταία χρόνια η χώρα ζει έναν εφιάλτη. Πολλοί λένε ότι ανεξάρτητα από την προσφυγή στο ΔΝΤ και στην τρόικα, η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει εφαρμόσει τα δικά της μνημόνια. Προφανώς αυτοί που το λένε αυτό ως υπερασπιστές του συστήματος, είναι αυτοί που τα κόμματά τους, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, οδήγησαν τη χώρα στα πρόθυρα της οικονομικής χρεωκοπίας και σίγουρα στην πολιτική χρεωκοπία.
Κατά συνέπεια, μπορούν οι φορείς της χρεωκοπίας αυτής -έστω με κάποιες παραλλαγές όσον αφορά στα πρόσωπα- να μας βγάλουν οι ίδιοι από την κρίση;

Είναι φανερό ότι το πρόγραμμα της τρόικας και των κυβερνητικών υποστηρικτών της δεν «βγαίνει». Ήδη το νέο «κούρεμα» του χρέους είναι στην ημερήσια διάταξη. Η χώρα καταρρέει, η πλειοψηφία της κοινωνίας στενάζει. Τα «ασημικά» της χώρας έχουν αρχίσει και βγαίνουν στο «σφυρί» (μέσα από διαδικασίες απίστευτης διαπλοκής), η δημόσια διοίκηση, η αυτοδιοίκηση, η δημόσια παιδεία και η υγεία καταρρέουν, τα νησιά μας γυρνάνε 50 χρόνια πίσω.

Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά στην έσχατη φάση του δράματος και στην ημερήσια διάταξη έχουν τεθεί η κατάσχεση των καταθέσεων καθώς και οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας. Στη Βουλή έχουν ψηφιστεί διατάξεις που θεωρούν ακατάσχετο το ποσό των 1500 ευρώ για ατομικό και 2000 ευρώ για κοινό λογαριασμό.

Στις Κυκλάδες ζήσαμε αυτές τις μέρες τη χρεωκοπία του αναπτυξιακού μοντέλου των τελευταίων δεκαετιών, όπου δύο από τους πρώτους παγκόσμιους τουριστικούς προορισμούς ξεπέρασαν τα όρια τους. Η Σαντορίνη με το  μπλακ άουτ, που βύθισε το νησί επί τρείς μέρες στο σκοτάδι και η Μύκονος με τον ανεξέλεγκτο σκουπιδότοπο και με ένα ΧΥΤΑ που έχει καταστραφεί χωρίς ανακύκλωση και χωρίς ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων, αποτελούν μια μικρογραφία της εικόνας της κατάρρευσης του προτύπου που οικοδομήθηκε τις τελευταίες δεκαετίες.

Κλείνοντας, θέλω να τονίσω ότι εκείνο που έχει σημασία είναι η συμμετοχή του λαϊκού παράγοντα στις εξελίξεις. Κανένα κόμμα, χωρίς την ενεργή συμμετοχή του λαού, ακόμα και με τις καλύτερες προθέσεις, δεν μπορεί να δώσει λύσεις για να αντιστραφεί η πορεία της χώρας. Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ, ακριβώς αυτό επιδιώκουμε, ο λαός να είναι στο προσκήνιο. Αυτό επιδιώκουμε, είτε σήμερα ως αντιπολίτευση, είτε αύριο, εάν με τη στήριξή του, αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της χώρας…»
                                                                                                 

 22/08/2013

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top