νεα κρητη totalfitness news

Προς το προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κ. Υπουργό Υγείας
 
                             
Θέμα : «Δραματική η κατάσταση των παρεχόμενων   υπηρεσιών στο νησί της Κέας»
 Ο Βουλευτής Κυκλάδων Νικόλαος Συρμαλένιος καταθέτει αναφορά το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Κέας, σχετικά με την κατάσταση των παρεχόμενων ιατρικών υπηρεσιών στο νησί. Επισυνάπτεται το ψήφισμα. Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειές σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.

                                       Αθήνα, 14.08.2013

                                   Ο καταθέτων Βουλευτής

                                      Νικόλαος Συρμαλένιος

                                                                                 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
   ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                                   Ιουλίδα Κέας, 12/08/2013
        ΔΗΜΟΣ ΚΕΑΣ                                                                  

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΕΑΣ
  
            Το Δ.Σ Κέας κατά την συνεδρίαση του, την Δευτέρα 12/08/2013 ομόφωνα ενέκρινε το παρακάτω ψήφισμα σχετικά με την κατάσταση των παρεχόμενων ιατρικών υπηρεσιών στο νησί της Κέας.
            Μετά την απόφαση για να τεθούν σε αργία ο Επιμελητής Ιατρός Παθολόγος και ο Παιδίατρος, από την προηγούμενη εβδομάδα στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού  υπηρετεί ένας μόνο αποσπασμένος Ιατρός , με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων και των τουριστών που έχουν κατακλύσει το νησί.
            Δυστυχώς μέχρι σήμερα, όλες οι προσπάθειες και τα έγγραφα που έχουμε αποστείλει σαν Δήμος Κέας, δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα. Ο χειρισμός των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας είναι ακατανόητος, γιατί όπως και στα έγγραφά μας αναφέρουμε η αιτία για την αργία που τέθηκαν οι ιατροί χρονολογείται από το 2009-2010 και χωρίς καμία πρόνοια για το τι θα επακολουθήσει από την απόφαση, χωρίς την αναπλήρωση των θέσεων , ιδιαίτερα αυτή τη χρονική περίοδο που πληθυσμός του νησιού έχει πολλαπλασιαστεί .
            Η διαχείριση από πλευράς υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας ξεπερνά τα όρια της ανευθυνότητας και στρέφεται ευθέως κατά του πολυτιμότερου ανθρώπινου αγαθού, την ΥΓΕΙΑ .

Το Δημοτικό Συμβούλιο ζητά να υπάρξει άμεση τοποθέτηση Ιατρών στο νησί και καλεί κάθε φορέα και πολίτη να αξιώσει την άμεση επίλυση του σοβαρού αυτού προβλήματος .

Το παρόν ψήφισμα  να σταλεί στον Υπουργό Υγείας, στους Βουλευτές του Νομού Κυκλάδων, στον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου,στο Υποδιοικητή της 2ης Υ.ΠΕ Πειραιώς & Αιγαίου, στον Διοικητικό Διευθυντή του Νοσοκομείου Σύρου Βαρβάκειο & Πρωϊο.


       Ο Πρόεδρος του Δ.Σ                                                            Ο Δήμαρχος Κέας


         Πασπάτης Πέτρος                                                          Δεμένεγας Β. Αντώνιος





Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top