νεα κρητη totalfitness news

Ερμούπολη, 1 Αυγούστου 2013

                          ΔEΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                      «Ακτοπλοϊκά Νέα»

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων όπως είναι γνωστό συμμετείχε στην ημερίδα για το ακτοπλοϊκό και τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ), που πραγματοποιήθηκε στη Νάξο στις 16 και 17 Μαΐου 2013, όπου και διατύπωσε τα αιτήματά του όσον αφορά στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και τα προβλήματα που απασχολούν το σύνολο του Νομού Κυκλάδων. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο ζήτημα που είχε προκύψει και συνεχίζει να επικρατεί στην ενδοκυκλαδική επικοινωνία, καθώς και στη ζημιά που υπέστησαν οι Δυτικές Κυκλάδες από την μη έγκαιρη γνωστοποίηση των δρομολογίων εδώ και 1 ½ χρόνο περίπου.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων στη Νάξο έγινε αποδεκτή η πρόταση του Επιμελητηρίου Κυκλάδων να πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τους εκπροσώπους των ακτοπλοϊκών εταιρειών B.S. FERRIES, HELLENIC SEAWAYS και NEL LINES στη Σύρο ώστε να αντιμετωπιστεί το μεγάλο ζήτημα που προέκυψε στην ενδοκυκλαδική επικοινωνία, με την αποδρομολόγηση του πλοίου Highspeed 5 της εταιρείας Hellenic Seaways από τη γραμμή Πειραιά - Σύρο - Τήνο - Μύκονο - Πειραιά (πρωινό και απογευματινό δρομολόγιο) και τη μεταφορά του ΕΓ/ΟΓ ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ από απογευματινό σε πρωινό δρομολόγιο.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της σύσκεψης με τους εκπροσώπους των ακτοπλοϊκών εταιρειών, ακολούθησε ένας κύκλος συναντήσεων μεταξύ του Επιμελητηρίου Κυκλάδων και των ναυτικών πρακτόρων και μεταφορικών εταιρειών της Σύρου, για την εξεύρεση «εμβαλωματικών λύσεων», με σκοπό τον μετριασμό της ζημιάς που υπέστη κυρίως η Σύρος, καθώς όσον αφορά στα νησιά Τήνο και Μύκονο, οι ανάγκες τους καλύπτονται πλήρως από τη γραμμή της Ραφήνας.

Ακολούθησε στη Σύρο σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν, εκτός των προαναφερθέντων ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γεώργιος Πουσσαίος, ο Αντιδήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Δημήτριος Ρούσσος, καθώς και ο Εμπορικός Δ/ντης της BLUE STAR FERRIES κ. Διονύσιος Θεοδωράτος. Ο Εμπορικός Δ/ντης της HELLENIC SEAWAYS κ.Βασίλειος Κάτσαρης, συμμετείχε μέσω τηλεφωνικής σύνδεσης, καθώς λόγω έκτακτων προβλημάτων δεν κατέστη δυνατή η φυσική παρουσία του. Στη σύσκεψη δεν συμμετείχε εκπρόσωπος της εταιρείας NEL LINES.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τέθηκαν τα εξής θέματα: Όσον αφορά στην εταιρεία BLUE STAR FERRIES ζητήθηκε:

 Η άμεση εξασφάλιση θέσεων έως 60 m για τη μεταφορά φορτηγών από Πειραιά προς Σύρο, στα απογευματινά δρομολόγια της εταιρείας.

 Η προσέγγιση στο λιμάνι της Σύρου - κάθε Σάββατο - του πλοίου B.S. PATMOS το οποίο έχει δρομολογηθεί στη γραμμή Πειραιάς - Χίος - Μυτιλήνη.

 Η προσέγγιση στο λιμάνι της Σύρου πλοίου της εταιρείας από τη γραμμή της Παροναξίας προς το λιμάνι του Πειραιά, τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.

Όσον αφορά στην εταιρεία HELLENIC SEAWAYS ζητήθηκε:

 Η δρομολόγηση του Highspeed 6, κάθε Παρασκευή απόγευμα, στην γραμμή Πειραιάς - Σύρος - Τήνος - Μύκονος.

 Η προσέγγιση στο λιμάνι της Σύρου πλοίου της εταιρείας την Τετάρτη τα ξημερώματα, από Χίο - Μυτιλήνη προς το λιμάνι του Πειραιά.

 Η προσέγγιση στο λιμάνι της Σύρου του Highspeed 5, μια φορά την εβδομάδα, κατά την εκτέλεση του δρομολογίου του από και προς Κρήτη - Κυκλάδες.

Όσον αφορά στην εταιρεία NEL LINES ζητήθηκε:

 Η άμεση λύση του προβλήματος των άγονων γραμμών

 Η εξασφάλιση δυο θέσεων για τη μεταφορά φορτηγών από Πειραιά προς Σύρο, στη γραμμή Πειραιάς - Σύρος - Ικαρία – Σάμος, στα απογευματινά δρομολόγια της εταιρείας.

Η εταιρεία BLUES STAR FERRIES:

1. Έκανε δεκτό το αίτημά μας, για την προσέγγιση στο λιμάνι της Σύρου του πλοίου B.S. PATMOS, αρχής γενομένης από 10 Αυγούστου, κατά το απογευματινό δρομολόγιο του Σαββάτου, στη γραμμή Πειραιάς - Χίος - Μυτιλήνη. (Με το συγκεκριμένο αίτημα, συνδέεται η Σύρος με τη Μυτιλήνη και καλύπτεται το μεγάλο κενό που υπήρχε από την έλλειψη σύνδεσης της Σύρου με το λιμάνι του Πειραιά το Σάββατο το απόγευμα).

2. Ικανοποίησε το αίτημα μας για μεταφορά φορτηγών από Πειραιά - Σύρο - Πειραιά, αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ), που πραγματοποιήθηκε στη Νάξο.

3. Μετέθεσε το αίτημά μας για το χειμώνα σχετικά με την προσέγγιση στο λιμάνι της Σύρου πλοίου της εταιρείας από τη γραμμή της Παροναξίας προς το λιμάνι του Πειραιά.

Η εταιρεία NEL LINES:

1. Όσον αφορά στο θέμα των άγονων γραμμών, είναι γνωστή η μέχρι σήμερα παραμένουσα κατάσταση.

2. Όσον αφορά στο αίτημα εξασφάλισης δύο θέσεων για τη μεταφορά φορτηγών από Πειραιά προς Σύρο, καλύφθηκε από την εταιρεία.

Τέλος, το Επιμελητήριο, δηλώνει ότι θα συνεχίσει με κάθε δυνατό τρόπο την αδιάκοπη προσπάθειά του για την αντιμετώπιση των μακροχρόνιων προβλημάτων στην ακτοπλοΐα του Νομού Κυκλάδων.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top