νεα κρητη totalfitness news

Οι τραυματισμοί του υπολογιστή – Προβλήματα στη μέση, τον αυχένα, τα μάτια και π
Ενοχλήσεις στη μέση. «Σουβλιές» στον αυχένα. Ενοχλήσεις στα μάτια. Αν είστε ανάμεσα σε αυτούς που δουλεύουν μπροστά σε υπολογιστή, ή περνούν πολλές ώρες με το tablet στο χέρι, αναγνωρίζετε τα «σημάδια». Είναι τα πρώτα συμπτώματα από τους...
τραυματισμούς της τεχνολογίας. Αλλά υπάρχουν τρόποι να τα προλάβει κανείς.
Οι περισσότεροι δεν δίνουν σημασία σε αυτούς τους μικρούς πόνους, που δεν διαρκούν πολύ. Το κακό, σύμφωνα με τους γιατρούς, είναι πως όταν συνειδητοποιήσει κανείς το πρόβλημα, είναι πολύ αργά.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι γυναίκες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να τραυματιστούν με αυτό τον τρόπο. Αλλωστε, τα πληκτρολόγια, τα ποντίκια του υπολογιστή ή ακόμη και οι καρέκλες γραφείου έχουν κατασκευαστεί με πρότυπο τον ανδρικό σωματότυπο. Υπάρχουν όμως τρόποι για να αποφύγει κανείς αυτά τα προβλήματα.

Αυχένας και ώμοι
Η οθόνη πρέπει να είναι στο ύψος των ματιών, ώστε να διατηρείται η σωστή στάση του αυχένα. Το να μιλά κανείς στο τηλέφωνο όρθιος μπορεί να βοηθήσει, όπως και το να τοποθετεί τη συσκευή από την αντίθετη πλευρά από εκείνη που βρίσκεται το ποντίκι.
Τεντώματα ανά διαστήματα μπορούν επίσης να βοηθήσουν. Η καλύτερη «άσκηση» είναι το τέντωμα των χεριών ψηλά, μακριά από το λαιμό, κάτι που βοηθά να χαλαρώσουν οι μύες.
Μεγάλη προσοχή πρέπει να δίνει όποιος χρησιμοποιεί μικρά tablet, τηλέφωνα ή laptop, αφού όπως προειδοποιούν οι ειδικοί υπάρχει μεγαλύτερη επιβάρυνση του αυχένα με αυτές τις συσκευές.

Καταπόνηση ματιών
Τα laptop και τα tablet προκαλούν μεγαλύτερο πρόβλημα και σε αυτό τον τομέα, αφού ευθύνονται για θολή όραση, πονοκεφάλους και ξηροφθαλμία. Για να τα αποφύγει κάποιος όλα αυτά, θα πρέπει να σιγουρευτεί ότι γράφει με χαρακτήρες που είναι ορατοί σε απόσταση 50 εκ. από την οθόνη. Και επίσης οι γιατροί συμβουλεύουν να μην ξεχνά κανείς να ανοιγοκλείνει τα μάτια. Εχει παρατηρηθεί πως όσοι δουλεύουν σε υπολογιστή το κάνουν τις μισές φορές από ότι κανονικά. Επίσης, κάθε 30' πρέπει κάποιος να απομακρύνει το βλέμμα του από την οθόνη και να το συγκεντρώνει σε κάποιο αντικείμενο που δεν είναι πηγή φωτός.

Πόνος στη μέση
Ο πιο απλός τρόπος για να τον αποφύγει κανείς είναι να σηκώνεται κάθε 20' και να κάνει μερικά βήματα. Οπως εξηγούν οι γιατροί, ο πόνος στη μέση δεν εξαρτάται από την καρέκλα. Ακόμη και η πιο εργονομική μπορεί να προκαλέσει ενοχλήσεις αν κανείς είναι «καρφωμένος» σε αυτή για ατελείωτες ώρες.

Καρπός και δάχτυλα
Το γράψιμο στο πληκτρολόγιο με μεγάλη δύναμη μπορεί να προκαλέσει επίσης πρόβλημα. Πριν ξεκινήσει τη δουλειά στον υπολογιστή πρέπει να σιγουρευτεί κανείς ότι ο καρπός δεν είναι σε καμπύλη πάνω από το πληκτρολόγιο. Η επιβάρυνση του αυχένα επίσης μπορεί να προκαλέσει ενοχλήσεις στο χέρι. Μία απλή άσκηση για να ξεκουράσει κάποιος τον καρπό του και τα δάχτυλα, είναι να τα σφίγγει σε γροθιά και στη συνέχεια να ανοίγει την παλάμη τεντώνοντάς τα.


Πηγή: Οι τραυματισμοί που προκαλούν οι υπολογιστές: Προβλήματα στη μέση, τον αυχένα, τα μάτια και πώς να τα αποφύγετε

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top