νεα κρητη totalfitness news

Οι Αυστραλοί κάνουν Έλληνες θαλασσόλυκους ντοκιμαντέρΣτην Ελλάδα βρίσκεται αυστραλιανό συνεργείο για τα γυρίσματα ντοκιμαντέρ για την ελληνική Ναυτιλία, και γενικότερα τη σχέση των Ελλήνων με τη θάλασσα.
Αυτή την εβδομάδα τα μέλη του συνεργείου βρέθηκαν στις Οινούσσες, ένα από τα νησιά που θα παρουσιάζονται στο έξι επεισοδίων ντοκιμαντέρ με θέμα την ελληνική Ναυτιλία, αλλά και γενικότερα τη σχέση των Ελλήνων με τη θάλασσα.
Η εκπομπή θα έχει τίτλο "Greek Seadogs" (Έλληνες Θαλασσόλυκοι) και έχει την υποστήριξη του Υπουργείου Τουρισμού της Ελλάδας και προβλέπεται να μεταδοθεί σε συνδρομητικά κανάλια και τηλεοπτικά δίκτυα Αυστραλίας, ΗΠΑ, Ηνωμένου Βασίλειου, Καναδά κ.α.
Ο δήμαρχος Οινουσσών Ευάγγελος Ηλ. Αγγελάκος συνέδραμε τα μέλη του κινηματογραφικού συνεργείου στo εγχείρημά τους να αναδείξουν τη μοναδική ναυτική παράδοση του νησιού.
Η ιδέα για τη δημιουργία του ντοκιμαντέρ ανήκει στον Αυστραλό επιχειρηματία Πίτερ Πεντζ, ο οποίος περνάει όλα τα καλοκαίρια του στα ελληνικά νησιά, δηλώνει ερωτευμένος με το γαλάζιο του Αιγαίου, αλλά κυρίως θαυμάζει τη ναυτοσύνη των Ελλήνων. Τόσο πολύ που αποφάσισε να γυρίσει το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στους καπετάνιους, τους ναυτικούς και τους ψαράδες της Ελλάδας.
Ο δηλωμένος φιλέλληνας γνωρίζει πολύ καλά την Ελλάδα, την οποία επισκέπτεται ανελλιπώς κάθε χρόνο εδώ και τρεις δεκαετίες. Πριν από επτά χρόνια μάλιστα πραγματοποίησε το μεγάλο του όνειρο, να αγοράσει ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος και να «οργώσει» τις ελληνικές θάλασσες. Η ιστιοπλοΐα τον έφερε κοντά στον ναυτικό κόσμο της Ελλάδας, από τους κυβερνήτες των μεγάλων φέρι έως τους απλούς βαρκάρηδες των νησιών, που τον καλωσόρισαν στα σκάφη τους αλλά και στις ζωές τους. Τώρα ο Πίτερ Πεντζ θέλει να ανταποδώσει την ελληνική φιλοξενία γυρίζοντας το ντοκιμαντέρ με στόχο να κάνει γνωστό τον κόσμο των Ελλήνων ναυτικών στο κοινό της Αυστραλίας αλλά και να παρακινήσει περισσότερους συμπατριώτες του να επισκεφτούν την Ελλάδα.
"Είναι ο απόλυτος ναυτικός παράδεισος! Μοιάζει σαν να έχει φτιαχτεί από τον Θεό: "Θα βάλω ένα νησί εδώ, άλλο ένα σε είκοσι ναυτικά μίλια μακριά και μετά άλλο ένα..." Είναι τόσο όμορφα διεσπαρμένα" δηλώνει ο κ. Πεντζ για τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου στην ομογενειακή εφημερίδα «Νέος Κόσμος".
Όπως εξηγεί, ο ίδιος και οι συνεργάτες του έχουν εντυπωσιαστεί από τη μεγάλη παράδοση στη θάλασσα των Ελλήνων που αποτελούν εδώ χιλιάδες χρόνια έναν ναυτικό λαό. «Η Ελλάδα δεν είναι το ευκολότερο μέρος για να καλλιεργήσεις. Είναι ένας δύσκολος τόπος για να επιβιώσεις και γι' αυτό οι Έλληνες ζούσαν πάντα από τη θάλασσα και την έχουν κάνει μέρος της ζωής τους» λέει ο ίδιος και προσθέτει: «Και οι Έλληνες αγαπούν τα νερά τους. Πάντα κολυμπούν και πάντα είναι πάνω σε κάποιο πλοίο, ζουν πάνω σε αυτά. Τα πλοία και οι Έλληνες πάνε μαζί, όπως το ζαμπόν με το τυρί!», είπε.
Φιλοδοξία του Πίτερ Πεντζ είναι όπως δήλωσε, εκτός από την παρουσίαση της ζωής των "Ελλήνων θαλασσόλυκων", να ενισχυθεί το τουριστικό ρεύμα προς την Ελλάδα, που τα τελευταία χρόνια υπέστη πλήγμα. «Αυτό που θέλουμε να δείξουμε και που είναι το κίνητρό μας, είναι ότι η Ελλάδα και τα νησιά έχουν ακόμη μια καρδιά που πάλλεται, είναι ακόμη ζωντανά και υποδέχονται με θερμό χαμόγελο και ανοιχτές αγκαλιές τους τουρίστες» δηλώνει ο κ. Πεντζ.
Παρουσιαστής των επεισοδίων του ντοκιμαντέρ "Greek Seadogs" θα είναι ο ομογενής ηθοποιός Τζορτζ Χουβαρδάς. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων ο παρουσιαστής θα επισκεφτεί σκάφη κάθε τύπου, από μεγάλα πλοία της γραμμής και ταχύπλοα του λιμενικού έως παραδοσιακά καΐκια, και θα επιχειρήσει να «χαρτογραφήσει» και να αναδείξει την καθημερινότητα, τις δυσκολίες, αλλά και τις ξεχωριστές ικανότητες των Ελλήνων ναυτικών.
Ο Πίτερ Πεντζ σημειώνει ότι η επιλογή του Τζορτζ Χουβαρδά για τη θέση του οικοδεσπότη της σειράς δεν ήταν τυχαία. Πέρα από το επικοινωνιακό χάρισμα και το χιούμορ που διαθέτει, ο ομογενής ηθοποιός έχει νησιώτικη καταγωγή (από τη Λέσβο) και πραγματικό πάθος για την Ελλάδα και την ιστορία της.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top