νεα κρητη totalfitness news



Συνολικά  την περίοδο από το 2010 έως το 2014 η υποτίμηση των μισθών να φθάσει το 20%- Το ΔΝΤ βάζει στο τραπέζι το πλαίσιο για ομαδικές απολύσεις-

Νέο πακέτο μέτρων για μισθούς , συντάξεις  και εργασιακές σχέσεις προαναγγέλλει  στην έκθεσή του το ΔΝΤ , βάζοντας στο τραπέζι το πλαίσιο για τις ομαδικές  απολύσεις και περαιτέρω ελαστικοποίηση της αγοράς εργασίας.  

Για μισθούς και ημερομίσθια προβλέπει ότι το 2013 η μείωση θα συνεχιστεί κατά 7%. Το 2014 θα μειωθούν μιάμιση ποσοστιαία μονάδα ώστε συνολικά  την περίοδο από το 2010 έως το 2014 η υποτίμηση των μισθών να φθάσει το 20%

Το Δ.Ν.Τ υποστηρίζει ότι οι αλλαγές στο δίκαιο των συλλογικών συμβάσεων και του κατώτατου μισθού δίνουν κίνητρα στις επιχειρήσεις για την πρόσληψη νέων και παραδέχεται ότι η μείωση των αποζημιώσεων οδήγησε σε μείωση του κόστους εργασίας. Θεωρεί πάντως ότι πρέπει να αρθούν οι δυσκολίες που εξακολουθούν να υπάρχουν στις ομαδικές απολύσεις ενώ για τον τομέα της ναυτιλίας προτείνει την  καθιέρωση ευέλικτων μορφών εργασίας .

Στην έκθεση πάντως εμφανίζεται ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις αν δεν προχωρήσουν οι διαρθρωτικές αλλαγές. Ειδικότερα στην κοινωνική ασφάλιση   δίδεται έμφαση στην ολοκλήρωση των αναλογιστικών μελετών για όλα τα Ταμεία μέχρι το Νοέμβριο του 2013 προκειμένου να προχωρήσει η μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9 μονάδες μέχρι το 2016 και  να διευρυνθεί η ασφαλιστική βάση. Μέχρι το Δεκέμβριο, πρέπει κατά την έκθεση, να προχωρήσει η ενοποίηση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών. Για την υποστήριξη του ενιαίου Κέντρου είσπραξης (ΚΕΑΟ) θα γίνουν 200 προσλήψεις μέσα στον Αύγουστο και άλλες 400 έως το Δεκέμβριο .


http://www.protothema.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top