νεα κρητη totalfitness news

 Το Blue Star 2 «φλέγεται»

Ασκηση για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται μια πυρκαγιά σε επιβατικό πλοίο έλαβε χώρα στο πλοίο Blue Star 2

Παρόμοια άσκηση είχε να γίνει εδώ και οκτώ χρόνια. Αφορούσε τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται μια πυρκαγιά σε επιβατικό πλοίο και έλαβε χώρα στο πλοίο Blue Star 2, το οποίο βρίσκονταν στον προβλήτα της πύλης Ε1 στο λιμάνι του Πειραιά, το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης. 

Παρόν και ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη ο οποίος παρακολούθησε την διαδικασία από το κατάστρωμα σκάφους του Λιμενικού μαζί με τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος κ. Δημήτρη Μπαντιά

Στελέχη του υπουργείου υποστήριζαν ότι η συγκεκριμένη άσκηση αποτελούσε τη συνέχεια της αιφνιδιαστικής επίσκεψης που πραγματοποίησε  πριν από μία εβδομάδα ο υπουργός στο λιμάνι του Πειραιά, προκειμένου να δει από κοντά, αν έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την απρόσκοπτη μετακίνηση των εκδρομέων του Αυγούστου. Σημείωναν δε χαρακτηριστικά, ότι στόχος ήταν να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας σε όσους μετακινούνται με τα πλοία της ακτοπλοΐας, ενώ ανέφεραν, ότι μετά το ατύχημα του κρουαζιερόπλοιου Κόστα Κονκόρντια, έχουν γίνει αυστηροί έλεγχοι σε όλα τα σωστικά μέσα των πλοίων.

Οπως κάθε άσκηση έτσι και αυτή είχε, βεβαίως, το σενάριό της, σύμφωνα με το οποίο εκδηλώθηκε από άγνωστη αιτία φωτιά σε ένα από τα καταστρώματα του Blue Star 2. Αμέσως στο σημείο έσπευσαν από θαλάσσης σκάφη του Λιμενικού, πυροσβεστικό πλοιάριο αλλά και ρυμουλκό. Από ξηράς στο σημείο έφτασαν περιπολικά του Λιμενικού, οχήματα  της Πυροσβεστικής και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και του Λιμενικού που συνοδεύονταν από μοτοσικλετιστές του Λιμενικού προκειμένου να τους ανοίγουν το δρόμο. Κατά την (εικονική) κατάσβεση της φωτιάς το πλήρωμα του πλοίου «κατέβασε» σωστική λέμβο για άμεση απομάκρυνση των επιβατών ενώ ασθενοφόρα μετέφεραν στο πλησιέστερο νοσοκομείο όσους υπέστησαν εγκαύματα ή τυχόν αναπνευστικά προβλήματα.

Μετά την ολοκλήρωση της άσκησης ο κ. Βαρβιτσιώτης μέσω ασυρμάτου έδωσε συγχαρητήρια στα πληρώματα των σκαφών του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής και ευχήθηκε να μην χρειαστεί ποτέ να επέμβουν για κάποιο πραγματικό περιστατικό. Ακολούθως επισκέφτηκε το Blue Star 2 όπου συνομίλησε με εκπροσώπους της πλοιοκτήτριας εταιρείας και με το πλήρωμα. Σε δηλώσεις του ο υπουργός τόνισε μεταξύ άλλων ότι για την πολιτική ηγεσία, έχει πολύ μεγάλη σημασία η ασφάλεια του επιβάτη.«Ο Πειραιάς είναι ένα από τα ασφαλέστερα λιμάνια του κόσμου και υποδέχεται  κάθε χρόνο περισσότερο από 12 εκατ. επιβάτες» είπε, και πρόσθεσε ότι «στόχος είναι να συνεχίσει να έχει  την πρωτοκαθεδρία ως ασφαλέστερο λιμάνι της Μεσογείου».

Στη συνέχεια ευχαρίστησε τους άνδρες και της γυναίκες του Λιμενικού Σώματος, τονίζοντας ότι παρά τις όποιες οικονομικές δυσκολίες με αυταπάρνηση ανταποκρίνονται στα καθήκοντά τους, καθώς και το πλήρωμα της Blue Star Ferries,προσθέτοντας: «Οι Έλληνες ναυτικοί οι άνθρωποι της θάλασσας το Λιμενικό Σώμα και όσοι χρησιμοποιούν τις θαλάσσιες συγκοινωνίες πρέπει να αισθάνονται ότι είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν δύσκολες καταστάσεις και αυτό απέδειξε η σημερινή άσκηση». Από την πλευρά του ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Δημήτρης Μπαντιάς, υπογράμμισε ότι αποδείχθηκε η ετοιμότητα του πληρώματος και ο επαγγελματισμός του και συμπλήρωσε: «Στην άσκηση είδαμε παράλληλα την ετοιμότητα όλων των συναρμόδιων υπηρεσιών, της Πυροσβεστικής που ανταποκρίθηκε άμεσα και έφθασε στο συμβάν τόσο από τη στεριά όσο και από τη θάλασσα καθώς επίσης και του ΕΚΑΒ για την περίπτωση κάποιων τραυματιών οι οποίοι μεταφέρθηκαν άμεσα και με ασφάλεια στο πλησιέστερο νοσοκομείο».  

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top