νεα κρητη totalfitness news

Hellenic-Seaplanes500Την πρώτη φάση εκστρατεία ενημέρωσης δήμων και άλλων φορέων για την ανάπτυξη δικτύων υδατοδρομίων και εταιρείας υδροπλάνων στην Ελλάδα ολοκλήρωσε η Hellenic Seaplanes.
Πιο συγκεκριμένα προχώρησε σε διερεύνηση για την:

  • Λειτουργία αεροπορικής εταιρείας υδροπλάνων
  • Ανάπτυξη δικτύου Υδατοδρομίων
  • Αδειοδότηση και Διαχείριση Υδατοδρομίων
  • Επισκευή & Φύλαξη Υδροπλάνων
Όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή της η HELLENIC SEAPLANES S.A έχει ήδη οργανώσει ομάδα εμπειρογνωμόνων για την μελέτη και υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου καθώς και την αδειοδότηση υδατοδρομίων σε όλη την Ελλάδα.
Πρωταρχικός στόχος, σύμφωνα με την εταιρία είναι η ανάπτυξη και η δημιουργία των κατάλληλων υποδομών (υδατοδρόμια) έτσι ώστε να παρέχουν την απαιτούμενη επιχειρησιακή υποστήριξη στα υδροπλάνα. Σύνολο 100 υδατοδρόμια μέχρι την έναρξη της νέας τουριστικής σεζόν του 2014 και άλλα τόσα το επόμενο έτος.

Συγκεκριμένα η εταιρεία σχεδιάζει να:
1. Το Μητροπολιτικό υδατοδρόμιο στο Φαληρικό Δέλτα, δυνατότητας 60 θέσεων πρόσδεσης υδροπλάνων(επιβίβαση & αποβίβαση), υποστηρικτικές υποδομές και υπόστεγο συντήρησης.
2. Εννέα (9) κεντρικά υδατοδρόμια (HUBS) δυνατότητας 10-15 θέσεων πρόσδεσης υδροπλάνων(επιβίβαση & αποβίβαση), υποστηρικτικές υποδομές και υπόστεγο συντήρησης.
  • Βόρεια Ελλάδα
  • Βόλο
  • Κρήτη
  • Δωδεκάνησα
  • Πάτρα
  • Ν. Αιγαίο
  • Θεσσαλονίκη
  • Β. Αιγαίο
  • Ιόνιο
3. Ενενήντα (90) περιφερειακά υδατοδρόμια δυνατότητας 1-5 θέσεων πρόσδεσης υδροπλάνων(επιβίβαση & αποβίβαση)
4. Κεντρική μονάδα επισκευής, συντήρησης & φύλαξης υδροπλάνων
Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Νικόλας Χαραλάμπους επισήμανε πως «η παραχώρηση με νόμιμες διαδικασίες του χώρου όπου θα προσδένει το υδροπλάνο είναι το πρώτο βήμα για να ξεκινήσει η διαδικασία αδειοδότησης του Υδατοδρομίου και ότι πρέπει να κινηθούν με γρήγορους ρυθμούς οι φορείς που διαχειρίζονται τις λιμενικές εγκαταστάσεις. Είναι σημαντικό να έχουν ολοκληρωθεί τα υδατοδρόμια πριν την νέα τουριστική περίοδο του 2014.

Υδροπλάνα και Δρομολόγια

Η Hellenic Seaplanes έχει στο σχεδιασμό της να ξεκινήσει με 10 + 10 υδροπλάνα το 2014 και να πραγματοποιεί 1500 -1700 πτήσεις την εβδομάδα την καλοκαιρινή περίοδο. Οι πτήσεις θα έχουν χρονική διάρκεια από 15 έως 45 λεπτά με δυνατότητα εναλλαγής σε κεντρικό υδατοδρόμιο (HUB) για μεγαλύτερες αποστάσεις.
Σύμφωνα με την εταιρία οι διαπραγματεύσεις για την απόκτηση των υδροπλάνων έχουν ξεκινήσει με δύο εναλλακτικές την χρονομίσθωση (leasing) και την εξαγορά των υδροπλάνων. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση οι εταιρείες υδροπλάνων που θέλουν να μπουν στο πεδίο ανάπτυξης της Ελλάδας είναι αρκετές, από Ευρώπη, Ασία, Αμερική κλπ. Το υδροπλάνο τύπου Twin Otter Series 400 φαίνεται να κερδίζει έδαφος στην επιλογή της Hellenic Seaplanes μετά από συζητήσεις που έγιναν στο γεύμα που διοργάνωσε η Καναδική Πρεσβεία στο Hilton την προηγούμενη εβδομάδα όπου το παρουσίασε η καναδέζικη εταιρεία κατασκευής υδροπλάνων Viking Air.
Faliro620 020813
Τα Twin Otter Series 400 μπορούν να μεταφέρουν 19 επιβάτες και αναπτύσσουν ταχύτητα 160 κόμβων (250 χιλιόμετρα),δεν επηρεάζονται από την κατάσταση της θάλασσας, αφού μπορούν ανά πάσα στιγμή να προσθαλασσώνονται στο υπήνεμο - το προστατευόμενο μέρος - των νησιών. Στα θετικά τους είναι και το γεγονός πως οι πτήσεις τους δεν εξαρτώνται από τους δυνατούς ανέμους και μπορούν να προσθαλασσώνονται με κύμα έως και 1,5 μέτρα.
Οι πτήσεις της Hellenic Seaplanes θα πραγματοποιούνται σε ετήσια βάση οι οποίες θα είναι επιβατικές και μεταφορές προϊόντων, πτήσεις έρευνας, διάσωσης, πυρόσβεσης ή περιηγητικές». Στα πλαίσια της λειτουργίας της εταιρείας είναι και οι αεροδιακομιδές ασθενών από απομονωμένες περιοχές και το συγκεκριμένο αεροσκάφος μπορεί να μετατραπεί σε νοσοκομειακό με 4 φορεία.
Όσο αφορά το κόστος των δρομολογίων ανάλογα με τον προορισμό θα κυμαίνεται από 35€ μέχρι 135€ ενδιάμεσα δηλαδή από ναύλους πλοίων και αεροσκαφών.
Σε σχετικές δηλώσεις του ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Νικόλας Χαραλάμπους είπε : "Η εύκολη προσβασιμότητα που προσφέρουν τα υδροπλάνα θα ενισχύσει τουριστικά τις τοπικές οικονομίες των μικρών νησιών ενώ οι μόνιμοι κάτοικοι θα μπορούν να μετακινούνται επαρκώς και με ασφάλεια, καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Πετώντας από λιμάνι σε λιμάνι και αναπτύσσοντας συνεχώς νέους προορισμούς προσφέροντας μια ασφαλή και γρήγορη λύση δίνοντας τέλος στις πολύωρες, άβολες και αργές μετακινήσεις αλλά ταυτόχρονα και να βοηθήσει την τουριστική ανάπτυξη της χώρας μας στους δύσκολους αυτούς καιρούς δίνοντας μια νέα πνοή στο τουριστικό προϊόν που προσφέρει με νέες εναλλακτικές μορφές τουρισμού.".

Γιώργος Αλεξάκης



Πηγή:www.reporter.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top