νεα κρητη totalfitness news

Αλλάζει εντελώς ο ΕΟΠΥΥ - Οι 10 άξονες και πώς επηρεάζουν ασφαλισμένους και γιατρούς
Πολλές ανατροπές τόσο για τους συνεργαζόμενους γιατρούς όσο και για τους ασφαλισμένους φέρνει η πρόταση της ειδικής επιστημονικής επιτροπής του
υπουργείου Υγείας για την ανασυγκρότηση του ΕΟΠΥΥ και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.


Η πρόταση της επιτροπή που παρουσιάζει η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» στηρίζεται σε 10 άξονες:
  • Υπαγωγή όλων των δημόσιων δομών ΠΦΥ (Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία ΕΣΥ, μονάδες ΕΟΠΥΥ, δομές Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ.ά.) σε έναν φορέα, ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για την εποπτεία, τη λειτουργία και τη χρηματοδότησή τους.
  • 24ωρη λειτουργία των δομών ΠΦΥ καθώς και η επέκταση του ωραρίου λειτουργίας για προγραμματισμένες επισκέψεις (από 5,5 ώρες σε πλήρες 8ωρο για τις δομές του ΕΟΠΥΥ).
  • Εισάγεται ο θεσμός του οικογενειακού ιατρού ως δικαίωμα του πολίτη και ως υποχρέωση του συστήματος υγείας έναντι των πολιτών.

  • Υπηρεσίες υγείας με έμφαση στην πρόληψη και την προαγωγή υγείας και διεύρυνση των υπηρεσιών υγείας στο πεδίο της προληπτικής οδοντιατρικής και την αντιμετώπιση των ψυχικών παθήσεων και των εξαρτήσεων.
  • Λειτουργία Ομάδας επαγγελματιών υγείας με σκοπό την ενεργοποίηση και εκπαίδευση του ασθενή στη διαχείριση της νόσου του.
  • Υιοθέτηση συστήματος της πλήρους απασχόλησης για όλους τους ιατρούς που υπηρετούν στο νέο δημόσιο σύστημα παροχής υπηρεσιών ΠΦΥ.
  • Νέες συμβάσεις ιδιωτών γιατρών με ΕΟΠΥΥ και με Κέντρα Υγείας χωρίς αριθμητικό περιορισμό αλλά με δεσμεύσεις ως προς το παραγόμενο έργο – σύμφωνα με τις ανάγκες– και διαδικασία αξιολόγησης.
  • Οι ειδικότητες που θα αναλάβουν ρόλο οικογενειακού ιατρού προτείνεται να αμειφθούν στη βάση ενός σύνθετου συστήματος το οποίο θα περιλαμβάνει και κατά κεφαλήν αμοιβή  και αμοιβή στη βάση αποτελεσμάτων και στη βάση της διαχείρισης πολλαπλών προβλημάτων. Για τις υπόλοιπες ειδικότητες είναι αναγκαίο να εφαρμοστούν πολιτικές αποζημίωσης στη βάση του όγκου των παρεχόμενων φροντίδων (αντίστροφη σχέση).
  • Εισάγεται η κατ' οίκον φροντίδα με την ενεργοποίηση του ρόλου του νοσηλευτή ΠΦΥ αλλά και άλλων επαγγελματιών υγείας.
  • Με σημείο αναφοράς την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, προτείνεται όπως ξεκινήσει άμεσα η ενσωμάτωση, στην εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ, ενός ατομικού αρχείου υγείας (Patient Summary).


Πηγή:iefimerida.gr 

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top