νεα κρητη totalfitness news

1100 προσλήψεις με την κοινωφελή εργασία στις Μητροπόλεις
Με την κοινωφελή εργασία θα γίνουν 1100 προσλήψεις με πεντάμηνα ανέργων εγγεγραμένων στον ΟΑΕΔ σε πέντε Μητροπόλεις της Εκκλησίας.

Συγκεκριμένα οι 1100 προσλήψεις στις Μητροπόλεις θα γίνουν με την κοινωφελή εργασία του ΟΑΕΔ και οι άνεργοι θα απασχοληθούν για πέντε μήνες σε θέσεις που θα καθοριστούν από τις Μητροπόλεις. Οι αιτήσεις αναμένονται να ξεκινήσουν εντός του Νοεμβρίου και θα γίνουν μέσω του ΟΑΕΔ στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα. 


Οι άνεργοι που θα προσληφθούν μέσω της κοινωφελούς εργασίας  θα απασχοληθούν σε θέσεις των Μητροπόλεων που υλοποιούν κοινωνικό, διοικητικό και φιλανθρωπικό έργο. Με έγγραφο της Αρχιεπισκοπής έχουν ενημερωθεί όλες οι Μητροπόλεις, οι οποίες κλήθηκαν να αποστείλουν πίνακα με τις ειδικότητες και τις θέσεις που επιθυμούν να καλυφθούν από την κοινωφελή εργασία. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο έγγραφο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης εκτός από τις Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, άνεργοι θα απασχοληθούν και στις Μητροπόλεις των Εκκλησιών Κρήτης και Δωδεκανήσου. 

Ποιοι άνεργοι θα μπορούν να κάνουν αιτήσεις. 

1. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, 
2. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς, 
3. εγγεγραμμένοι νέοι άνεργοι (18 έως 29 ετών) στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, 
4. εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, 
5. άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ – ΤΕΙ εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ 

Για την εφαρμογή της παρούσας ως μέλη οικογενειών των ανωτέρω 1 και 2 κατηγοριών νοούνται οι εγγεγραμμένοι άνεργοι σύζυγοι της κατηγορίας 1 και ο εγγεγραμμένος άνεργος αρχηγός μονογονεϊκής οικογένειας της κατηγορίας 

Η αμοιβή για τους ανέργους άνω των 25 ετών θα είναι 490 ευρώ και για τους ανέργους κάτω των 25 ευρώ 427 ευρώ. 

Για τους απασχολούμενους ο ΟΑΕΔ θα καταβάλλει το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών που αναλογούν τόσο για τον εργαζόμενο όσο και για τον εργοδότη. 

Οι ασφαλιστικές εισφορές ανέρχονται στα 258 ευρώ για όσους είναι άνω των 25 και για τους άνεργους κάτω των 25 ετών στα 225 ευρώ.
www.dikaiologitika.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top