νεα κρητη totalfitness news

Οι αλλαγές στον ΟΑΕΕ από το 2014
Αλλαγές στον ΟΑΕΕ το ταμείο των επαγγελματιών έρχονται από το 2014 και θα αφορούν εισφορές , συντάξεις ,χρέη αλλα και κατάργηση απαλλαγών των ασφαλισμένων.
Συγκεκριμένα οι αλλαγές στον ΟΑΕΕ θα υλοποιηθούν ώστε να αποφευχθούν νέες περικοπές των συντάξεων του Οργανισμού. Πρώτη και βασική αλλαγή είναι η θέσπιση νέων κριτηρίων για την απαλλαγή από την ασφάλιση με την μεταφορά από τον ΟΓΑ περίπου 100.000 ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ με παράλληλη δημιουργία μιας χαμηλότερης ασφαλιστικής κατηγορίας . 

Πως θα γίνει η μεταφορά των ασφαλισμένων : Πρώτον, η μεταφορά στον ΟΑΕΕ 70.000- 80.000 ελεύθερων επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται σε περιοχές με λιγότερους από 2000 κατοίκους, που σήμερα έπαιρναν απαλλαγή αφού είχαν τη δυνατότητα να ασφαλίζονται στον ΟΓΑ.  Η μεταφορά τους στον ΟΑΕΕ θα συνδυαστεί με την καθιέρωση μιας χαμηλότερης ασφαλιστικής κατηγορίας που θα προβλέπει ασφάλιστρα από 100 ευρώ όπως είχαμε δημοσιεύσει στο παρελθόν. 

Δεύτερον, η ασφάλιση στον ΟΑΕΕ ελεύθερων επαγγελματιών που σήμερα έχουν απαλλαγή λόγω ασφάλισης στο ΙΚΑ. Πρόκειται κυρίως για άτομα που έχουν επιχειρήσεις αλλά ασφαλίζονται για λίγες ημέρες κάθε μήνα στο ΙΚΑ σαν εργαζόμενοι και δεν καταβάλλουν εισφορές στον ΟΑΕΕ. 

Για αυτούς τους ασφαλισμένους αναμένεται να αλλάξουν τα κριτήρια για την απαλλαγή και να γίνουν πιο αυστηρά , όπως για παράδειγμα θα πρέπει να κολλάνε ένσημα και για τις 25 ημέρες ασφάλισης του μήνα ώστε να απαλλαχθούν. Επίσης μεγάλη αλλαγή προβλέπεται στην συχνότητα καταβολής των εισφορών αφού από διμηνιαία αναμένεται να γίνει μηνιαία ώστε να μπαίνουν στα ταμεία του Οργανισμού χρήματα αλλά και να είναι πιο εύκολο στους ασφαλισμένους να πληρώνουν τις εισφορές. 

Παράλληλα θα υπάρξουν μέτρα για την βελτίωση της ρευστότητας του ταμείου που είναι : Ελαστικότερη της ρύθμισης των χρεών- αν και τα εναλλακτικά σενάρια προσκρούουν αντιδράσεις της τρόικας. Λήψη μέτρων αναγκαστικής είσπραξης για τους μεγαλοοφειλέτες. «Συμψηφισμός» οφειλής με τη σύνταξη.
www.dikaiologitika.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top