νεα κρητη totalfitness news

Αυτά είνα τα μέτρα 4,4 δισ. ευρώ που ζητά η τρόικα!!!!
"Βέτο" στις νέες πιέσεις της Τρόικας για πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα το 2014, φέρεται ότι θέτει το υπουργείο Οικονομικών και το Μέγαρο Μαξίμου, υποστηρίζοντας ότι οι Έλληνες φορολογούμενοι και η ελληνική οικονομία έχουν ξεπεράσει τις αντοχές τους.
Ωστόσο άπαντες ξεχνούν ή θέλουν να ξεχάσουν, ότι όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα της αξιολόγησης που έχει "κολλήσει" αλλά και των πολιτικών διαπραγματεύσεων που ήδη έχουν ξεκινήσει, η επόμενη χρονιά θα είναι "φορτωμένη" με μέτρα 4,4 δισ ευρώ, τα οποία είτε είναι "ουρά" του 2013 είτε θα εφαρμοστούν για πρώτη φορά!
Σύμφωνα με το εξαιρετικό ρεπορτάζ του Γιώργου Παππού στην εφημερίδα "Παραπολιτικά" που κυκλοφορεί σήμερα στα περίπτερα, το μεγαλύτερο μέρος αυτών των μέτρων αφορά σε περικοπές δαπανών, ακόμα και σε "ευαίσθητους" τομείς όπως οι συντάξεις, τα κοινωνικά επιδόματα, η περίθαλψη και οι μισθοί, ενώ παρά τις φορολογικές επιβαρύνσεις που έφερε το 2013 σε μισθωτούς, συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις, το 2014 έρχεται με επιπλέον φορολογικά μέτρα 1,3 δισ ευρώ, που έχουν ψηφιστεί και... περιμένουν να εφαρμοστούν!!!
Οι νέοι φόροι
Ο... κατάλογος των φορολογικών μέτρων είναι μακρύς και... ασήκωτος και το δυστύχημα είναι ότι τα περισσότερα από αυτά θα τεθούν για πρώτη φορά σε εφαρμογή.
Ειδικότερα:
• από τις μειώσεις στις εκπτώσεις των φορολογικών δαπανών, δηλαδή από το "ψαλίδισμα" στις φοροαπαλλαγές, το υπουργείο Οικονομικών περιμένει έσοδα 237 εκατ. ευρώ. Επί της ουσίας αυτά τα 237 εκατ. ευρώ θα βγουν από τις τσέπες των φορολογούμενων κατά την εκκαθάριση των δηλώσεων του 2014, που θα γίνει για πρώτη φορά χωρίς τις απαλλαγές και τις εκπτώσεις φόρου, που ίσχυαν τα προηγούμενα χρόνια.
• από τις μειώσεις στα οικογενειακά επιδόματα, το υπουργείο Οικονομικών προσδοκά άλλα 176,8 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για το δημοσιονομικό όφελος από τη κατάργηση των πρόσθετων απαλλαγών για όσους έχουν παιδιά. Τη πρώτη "κρυάδα" την πήραν από φέτος οι φορολογούμενοι, καθώς η παρακράτηση φόρου έγινε χωρίς το πρόσθετο αφορολόγητο τέκνων
• από τις αλλαγές που έφερε η αποκαλούμενη "φορολογική μεταρρύθμιση", το υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει ότι θα βάλει στα ταμεία του 816 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για τη πλήρη εφαρμογή των ανατροπών που έφερε ο τελευταίος φορολογικός νόμος, στο τρόπο φορολόγησης μισθωτών, συνταξιούχων, ελευθέρων επαγγελματιών και επιχειρήσεων.
Ο χάρτης
Επιχειρώντας να καταγράψει κανείς τον "χάρτη" των φορολογικών επιβαρύνσεων που φέρνει το 2014, θα κατέληγε κανείς στο ασφαλές συμπέρασμα ότι τα αποκαλούμενα "μεσαία" εισοδήματα θα υποστούν νέα αφαίμαξη, ενώ ακόμα και οι χαμηλόμισθοι δεν θα μείνουν στο απυρόβλητο, καθώς η πλήρης κατάργηση των φοροαπαλλαγών που σχετίζονται με το ενοίκιο κύριας ή φοιτητικής κατοικίας, τους τόκους στεγαστικού δανείου πρώτης κατοικίας, τα δίδακτρα φροντιστηρίων, κατεβάζει πολύ πιο χαμηλά το εισοδηματικό όριο πάνω από το οποίο ξεκινούν οι επιβαρύνσεις. Στα... ψιλά πέρασε το ότι η κατάργηση του αφορολογήτου των παιδιών άφησε "εκτεθειμένους" τους πολύτεκνους, οι οποίοι παρά τη πρόβλεψη του ειδικού επιδόματος τέκνων, θα δουν εισοδηματικές απώλειες- λόγω φορολογικών βαρών- από πολύ χαμηλά, κάτι που σημαίνει πολύ απλά ότι μια από τις πλέον ευαίσθητες κατηγορίες θεωρήθηκε παράπλευρη απώλεια της πολυδιαφημισμένης "φορολογικής μεταρρύθμισης".
Eτσι, επιπλέον φόρους αποκλειστικά και μόνο λόγω εφαρμογής της νέας φορολογικής κλίμακας και χωρίς να συνυπολογιστούν οι επιπτώσεις από τη κατάργηση των φοροαπαλλαγών, θα έχουν:
• μισθωτοί- συνταξιούχοι χωρίς παιδιά με εισόδημα πάνω από 25.000 ευρώ
• μισθωτοί- συνταξιούχοι με 1 παιδί και εισόδημα πάνω από 23.000 ευρώ
• μισθωτοί- συνταξιούχοι με 2 παιδιά και εισόδημα πάνω από 22.000 ευρώ
• μισθωτοί- συνταξιούχοι με 3 παιδιά και εισόδημα πάνω από 21.000 ευρώ
• μισθωτοί- συνταξιούχοι με 4 παιδιά και εισόδημα πάνω από 16.000 ευρώ

Οι επώδυνες περικοπές
Μπορεί το μεγαλύτερο μέρος της επίπτωσης από τις νέες άγριες περικοπές σε συντάξεις και επιδόματα να έγινε αισθητό τη φετινή χρονιά, ωστόσο ούτε οι περικοπές που έρχονται το 2014 χαρακτηρίζονται αμελητέες, αν λάβει κανείς υπόψιν ότι μιλάμε για περίπου 500 εκατ. ευρώ!!! Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τέτοιων περικοπών είναι ότι η καταβολή του ΕΚΑΣ θα γίνεται ΜΟΝΟ σε όσους έχουν συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας τους, μέτρο που θα εφαρμοστεί για ΠΡΩΤΗ φορά από τον Ιανουάριο του 2014 και υπολογίζεται ότι θα αποφέρει στα κρατικά ταμεία 114 εκατ. ευρώ!

Στις... "ουρές" του 2013 συμπεριλαμβάνονται, σε κάθε περίπτωση, οι περικοπές στα εφάπαξ, το "ψαλίδι" από 5% έως 15% στις συντάξεις που υπερβαίνουν τα 1.000 ευρώ και η κατάργηση των Δώρων ακόμα και στους συνταξιούχους του ΟΓΑ, με συνολικό δημοσιονομικό όφελος περίπου 85 εκατ. ευρώ, ενώ ο λογαριασμός ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ αν προσθέσει κανείς το "μαχαίρι" στις συντάξεις των ανασφάλιστων ηλικιωμένων.

Περικοπές και μάλιστα χωρίς έλεος, έρχονται και στην Υγεία, όπου οι ασφαλισμένοι θα πληρώσουν το "πανηγύρι" που είχε στηθεί επί έτη στο σύστημα προμηθειών και διαχείρισης δαπανών. Μόνο στις φαρμακευτικές δαπάνες των Ταμείων θα μπει "νυστέρι" που ξεπερνά τα 410 εκατ. ευρώ, ενώ άλλα 115 εκατ. ευρώ υπολογίζεται ότι θα εξοικονομήσει το Κράτος από την εισαγωγή για ΠΡΩΤΗ φορά, συνεισφοράς του ασφαλισμένου στα νοσοκομεία, λες και οι επί έτη ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων ήταν για άλλους σκοπούς.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top