νεα κρητη totalfitness news

Φόροι ύψους περίπου 7 δισ. ευρώ καλούνται να πληρώσουν έως το τέλος του έτους εκατομμύρια φορολογούμενοι στην εφορία... 
Στο διάστημα αυτό θα πρέπει να πληρωθούν οι φόροι στην ακίνητη περιουσία των ετών 2011, 2012 και 2013, το έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων, ο φόρος εισοδήματος, η εισφορά αλληλεγγύης, το τέλος επιτηδεύματος, τα τέλη κυκλοφορίας και ο νέος φόρος πολυτελείας.


Είναι σχεδόν σίγουρο ότι οι φορολογούμενοι δεν θα καταφέρουν να πληρώσουν τους φόρους (ύψους 7 δισ. ευρώ) που τους αναλογούν, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν νέα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο. 

Ηδη τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη (από τον Ιανουάριο του 2013) έχουν ξεπεράσει τα 5 δισ. ευρώ.

Η κακή διαχείριση στον προγραμματισμό αποπληρωμής των φόρων οφείλεται εξ ολοκλήρου στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, που καθυστέρησε την προώθηση των απαραίτητων αλλαγών ώστε να είναι έτοιμος ο μηχανισμός για την είσπραξη των φόρων.

Την ανησυχία αυτή είχε εκδηλώσει και η Κομισιόν σε πρόσφατη έκθεσή της σχετικά με τους αλλεπάλληλους φόρους που θα πρέπει να πληρωθούν από τον Αύγουστο έως το τέλος του τρέχοντος έτους.

Συγκεκριμένα στην έκθεση τονίζεται ότι: «Η οπισθοβαρής κατανομή των φόρων στο δεύτερο μισό της χρονιάς δημιουργεί τον κίνδυνο ο ρυθμός συλλογής των φόρων να πέσει κάτω από τους στόχους του προγράμματος».

Οι φόροι έως το τέλος του έτους:

 • Φόρος εισοδήματος: Δύο δόσεις έχουν απομείνει για την ολοκλήρωση της διαδικασίας πληρωμής του φόρου εισοδήματος.

Σημειώνεται ότι περίπου 350.000 φορολογούμενοι θα υποχρεωθούν να πληρώσουν τον φόρο σε μία δόση δεδομένου ότι δεν έχουν εκκαθαριστεί οι δηλώσεις τους. Μαζί με τον φόρο εισοδήματος καταβάλλεται η εισφορά αλληλεγγύης και το τέλος επιτηδεύματος.

Σημειώνεται ότι το τρέχον έτος οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις θα πληρώσουν περισσότερα στην εφορία. Και αυτό διότι έχει αυξηθεί το τέλος επιτηδεύματος στα 650 ευρώ από 500 ευρώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες και στα 1.000 ευρώ για τις επιχειρήσεις.

• Φόρος Ακίνητης Περιουσίας: Στα τέλη Οκτωβρίου θα καταβληθεί η τρίτη δόση του ΦΑΠ των ετών 2011 και 2012 και η πρώτη δόση για τον ΦΑΠ του 2013. Η σχετική διαδικασία θα ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο.

• Εκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων: Εως τον Δεκέμβριο υπολογίζεται ότι θα καταβληθούν οι τρεις από τις πέντε δόσεις του έκτακτου τέλους με τα έσοδα να υπολογίζονται σε 1,5 δισ. ευρώ το 2013. Οι υπόλοιπες δύο δόσεις θα καταβληθούν το 2014.

• Φόρος πολυτελείας: Τις επόμενες ημέρες θα αναρτηθούν στο Διαδίκτυο (www.gsis.gr) τα εκκαθαριστικά για τον φόρο πολυτελείας σε Ι.Χ. άνω των 1.929 κυβικών εκατοστών, σε πισίνες και αεροσκάφη με στόχο εισπράξεις ύψους 136 εκατ. ευρώ.

• Τέλη κυκλοφορίας: Επίσης θα αναρτηθούν τα τέλη κυκλοφορίας για αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες.

Πηγή http://www.plektani.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top