νεα κρητη totalfitness news

Ξεσηκωμός για τη χωματερή

Οι κάτοικοι της Τήνου συγκεντρώνουν υπογραφές για τον παράνομο σκουπιδότοπο που βρίσκεται στην περιοχή Μαρμαριές-Κόκκινα, ενώ έχουν αποστείλει έγγραφη καταγγελία και στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου.
Οι κάτοικοι της Τήνου συγκεντρώνουν υπογραφές για τον παράνομο σκουπιδότοπο που βρίσκεται στην περιοχή Μαρμαριές-Κόκκινα, ενώ έχουν αποστείλει έγγραφη καταγγελία και στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου

→Παρ’ όλες τις διαβεβαιώσεις του δημάρχου ότι η λειτουργία της χωματερής θα διακοπτόταν πέρυσι τον Δεκέμβριο, τα σκουπίδια εξακολουθούν να συσσωρεύονται μέχρι και σήμερα

Της Διαλεκτής Αγγελή

Ενας τεράστιος σκουπιδότοπος λίγο πιο πάνω από την πόλη της Τήνου έχει προκαλέσει την οργή και τη δικαιολογημένη αντίδραση των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι ζητούν άμεσο λουκέτο της χωματερής. Μπάζα, πλαστικές σακούλες αλλά και κουφάρια νεκρών ζώων «βρομίζουν» το σκηνικό του νησιού.

Οι κάτοικοι της Τήνου έχουν ξεκινήσει διαδικασία συλλογής υπογραφών (μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί 90) και έχουν ήδη αποστείλει έγγραφη καταγγελία στον Δήμο Τήνου, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στην Εισαγγελία Σύρου αλλά και στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ενώ έχουν έρθει σε επαφή ακόμη και με ορισμένες περιβαλλοντικές οργανώσεις για το ζήτημα που αφορά τη λειτουργία του παράνομου σκουπιδότοπου στην περιοχή Μαρμαριές-Κόκκινα Τήνου.

Κίνδυνος για την υγεία

Στην καταγγελία γίνεται λόγος για τον σοβαρό κίνδυνο που υπάρχει για την υγεία των κατοίκων αλλά και για μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα. Τονίζεται ότι το νερό αυτό χρησιμοποιείται από τους κατοίκους της γύρω περιοχής για το πότισμα κήπων και χωραφιών.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Τήνου έχει λάβει επιχορηγήσεις συνολικού ύψους 64.823,23 ευρώ για την αποκατάσταση ΧΑΔΑ στην Τσικνιά, για τη δημοπράτηση και την αποκατάσταση ΧΑΔΑ στη θέση Μαρμαριές-Κόκκινα Τήνου καθώς και την προμήθεια εξοπλισμού ανακύκλωσης και δεματοποίησης.

Ωστόσο, ένα χρόνο μετά, δεν έχει ολοκληρωθεί καμία από αυτές τις αποφάσεις, οι οποίες, σημειωτέον, είχαν ληφθεί από τις 24 Σεπτεμβρίου του περασμένου έτους. Παρ’ όλες τις διαβεβαιώσεις του δημάρχου Παναγιώτη Κροντηρά, ότι η λειτουργία της χωματερής θα διακοπτόταν έως τις 31-12-2012, τα σκουπίδια εξακολουθούν να συσσωρεύονται και να δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα μέχρι και σήμερα.

Δημοπράτηση του χώρου

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Κροντηρά, μας διαβεβαίωσε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία δημοπράτησης του χώρου που αυτή τη στιγμή λειτουργεί ως χωματερή και ότι σε ένα δίμηνο ο Δήμος Τήνου θα έχει εξοπλιστεί με δεματοποιητή σκουπιδιών προκειμένου να μειωθεί ο όγκος τους.

Ωστόσο αμφισβήτησε ρητά την ύπαρξη υδροφόρου ορίζοντα στην περιοχή και μάλιστα υποστήριξε ότι σε εκείνον τον χώρο έχει προγραμματιστεί ήδη να κατασκευαστεί η μονάδα βιολογικού καθαρισμού της Τήνου.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top