νεα κρητη totalfitness news

Οικογενειακά επιδόματα ΟΓΑ τον Δεκέμβριο η τέταρτη δόσηΤον Δεκέμβριο θα δοθεί η τέταρτη δόση για τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ .Η τέταρτη δόση θα είναι και η τελευταία για τα οικογενειακά επιδόματα για το έτος 2013.

Σήμερα Πέμπτη 10 Οκτωβρίου καταβλήθηκαν  σε 497.894 δικαιούχους από τον ΟΓΑ τα νέα οικογενειακά επιδόματα για την τρίτη δόση ενώ το ποσό που καταβλήθηκε ανέρχεται σε 189.830.585,04 ευρώ.

Όσο αφορά το πεντακοσάρικο που λαμβάνουν ανά παιδί οι τρίτεκνοι και οι πολύτεκνοι γονείς να σημειώσουμε η σημερινή πληρωμή αφορά την δεύτερη δόση και η τρίτη και η τελευταία δόση θα δοθεί τον Δεκέμβριο. 

Από το σύνολο των δικαιούχων, οι 263.306 είναι ήδη δικαιούχοι και θα τους καταβληθεί από τον ΟΓΑ τα επιδόματα στήριξης τέκνων για το τρίτο τρίμηνο 2013 και η δεύτερη δόση του ειδικού επιδόματος για τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες. Οι υπόλοιποι 234.588 είναι νέοι δικαιούχοι του ΟΓΑ, για τους οποίους έγινε οριστική εκκαθάριση του εντύπου Ε1 από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, συμπλήρωσαν σωστά το έντυπο Α21 και κρίθηκαν δικαιούχοι μετά τους σχετικούς ελέγχους. 

Στους δικαιούχους αυτούς, θα καταβληθεί από τον ΟΓΑ το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων για τα τρία τρίμηνα 2013 και οι δύο δόσεις του Ειδικού Επιδόματος. Τι γίνεται όμως για τους δικαιούχους που δεν έχουν λάβει έως τώρα τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ είτε λόγω λάθους στο Α21 είτε για το λόγω ότι έχει καθυστερήσει η εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης. 

Εφόσον δεν έχουν λάβει ακόμη κανένα ποσό για τα οικογενειακά επιδόματα και έχουν διορθώσει τα λάθη στο Α21 θα λάβουν τα οικογενειακά επιδόματα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΄δικαιολογητικα΄όλα τα χρήματα τον Δεκέμβριο δηλαδή και τις τέσσερις δόσεις. Όσοι τώρα δεν έχουν κάνει διόρθωση στο Α21 είτε θα πρέπει να απευθυνθούν στις περιφερειακές διευθύνσεις του ΟΓΑ ή στους ανταποκριτές του Όργανισμού. 

Επίσης έχει ανακοινωθεί από τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιων εσόδων Χ Θεοχάρη ότι θα ανοίξει εντός της επόμενης εβδομάδας το ηλεκτρονικό σύστημα μέσω του taxisnet για τις διορθώσεις ώστε να μπορέσουν οι δικαιούχοι να το λάβουν. Παράλληλα όσοι δεν ξέρουν τι ποσά δικαιούνται από τα οικογενειακά επιδόματα μπορούν να το ελέγξουν μέσα από τον προσωπικό λογαριασμό τους στο taxisnet στο πεδίο για Α21 .

Όσοι επιθυμούν μπορούν με αίτηση τους στον ΟΓΑ να κάνουν ενστάσεις εφόσον πιστεύουν ότι δεν έχουν πάρει τα οικογενειακά επιδόματα αλλα πληρούν τα κριτήρια για επανέλεγχο της περίπτωσης. Το dikaiologitika.gr θα σας ενημερώνει συνεχώς για τα οικογενειακά επιδόματα πρώτο και έγκυρα.


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top