νεα κρητη totalfitness news



Γιώργος Ψάχος
Τον χαρακτήριζε η σεμνότητα και η βαθιά αγάπη του για την Τήνο, τη γενέτειρά του, αλλά και για την τέχνη γενικότερα. Ο εικαστικός Χαράλαμπος Κρη­τικός άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 68 ετών την προηγούμενη Παρασκευή.

Γεννημένος στη Χώρα της Τήνου το 1946, ο Χαρά­λαμπος ή κοινώς Μπάμπης Κρητικός έδειξε από νωρίς την αγάπη του για τη γλυπτική, αποφοιτώ­ντας από το εργαστήριο γλυπτικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Πανόρμου της Τήνου.

Από το 1965 έως και το 1969 φοίτησε στη Σχολή Κα­λών Τεχνών της Αθήνας κοντά σε σημαντικούς δα­σκάλους του χώρου της γλυπτικής. Το 1972 ξεκίνη­σε μια μακρά παραμονή εκτός ελληνικών συνόρων, καθώς ταξίδεψε στη Γαλλία και φοίτησε στην Ανω­τάτη Εθνική Σχολή Καλών Τεχνών του Παρισιού. Η παραμονή του στη γαλλική πρωτεύουσα θα διαρ­κέσει 18 ολόκληρα χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων είχε την ευκαιρία να εργαστεί κοντά στον ζωγράφο Γιάννη Τσαρούχη και τον Γάλλο γλύπτη
Μορίς Λιπσί. Το 1987 επέστρεψε στην αγαπημένη του Τήνο και το 2002 ανέλαβε καθήκοντα καθηγητή Γλυπτικής και διευθυντή της Σχολής Καλών Τεχνών στον Πύργο, θέση που υπηρέτησε και τίμησε μέχρι τέλους.

Κοινό και κριτικοί συμφωνούσαν πως ο Κρητικός ήταν ένας εικαστικός που είχε εμπνευστεί μεγάλο μέρος της καλλιτεχνικής δημιουργίας του στην Τήνο, δουλεύοντας τόσο με τα χέρια του όσο και με την… καρδιά και την ψυχή του.

http://topontiki.gr/

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top