νεα κρητη totalfitness news


Ιστορική επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Ασίζη
Ιστορική στιγμή για τον καθολικισμό, χαρακτηρίζεται η επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Ασίζη, γενέτειρα του προστάτη των φτωχών, Αγίου Φραγκίσκου.

Ο Αργεντίνος ποντίφικας διάλεξε το " Φραγκίσκος" ως όνομα για να δείξει πως προτεραιότητά του είναι να πλησιάσει τα κατώτερα στρώματα της κοινωνίας. Ο ίδιος ζει πολύ απλά και λιτά και χαρακτηρίζεται ο Πάπας των Φτωχών. 
Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, πλήθος πιστών υποδέχθηκε τον Φραγκίσκο στο κέντρο της πόλης. 
Ο ίδιος μίλησε από καρδιάς, χωρίς γραπτό κείμενο και αναφέρθηκε και πάλι στο χθεσινό τραγικό ναυάγιο της Λαμπεντούζα, χαρακτηρίζοντας την σημερινή "ημέρα δακρύων".
Επίσης, ο Φραγκίσκος δήλωσε ότι "ζούμε σε έναν άγριο κόσμο που δεν προσφέρει εργασία, που δεν βοηθά, δεν νοιάζεται για το αν υπάρχουν παιδιά που πεθαίνουν της πείνας και οικογένειες που χάνουν την αξιοπρέπειά τους" και για αυτό κάλεσε της Εκκλησία "να εγκαταλείψει τις κοσμικότητες, που αποτελούν πραγματικό καρκίνο".
Πριν μεταβεί στην βασιλική εκκλησία της πόλης, ο Αργεντινός ποντίφικας θέλησε να επισκεφθεί ένα ινστιτούτο που φιλοξενεί παιδιά με ειδικές ανάγκες, καλώντας όλους τους ανθρώπους "να αφουγκρασθούν τις πληγές του κόσμου, τις ανάγκες των ασθενέστερων και των πλέον ανυπεράσπιστων".

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top