νεα κρητη totalfitness news

opak tinos
Την Παρασκευή 25 Οκτώβρη 2013, άνεργοι  καταρτιζόμενοι του Οργανισμού Παιδείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Σύρου  επισκέφθηκαν στην Τήνο, την Κοινωνική Συνεταιριστική
Επιχείρηση Καλλονή – Κελλιά (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ) με σκοπό να εκπαιδευθούν στις εγκαταστάσεις της σε θέματα ανακύκλωσης, συλλογή – διαλογή – τυποποίηση, όπως και σε πρακτικά ζητήματα που αφορούν την ίδρυση, οργάνωση και λειτουργία της.

Ο τομέας της Κοινωνικής Οικονομίας ή  της Κοινωνικά Αλληλέγγυας  Οικονομίας με όλες τις μορφές της και σε όλες τις διαστάσεις της δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ούτε σαν  πανάκεια αλλά ούτε και σαν δικαιολογία ή πρόφαση του κράτους να απαλλαγεί υποχρεώσεων, οικονομικού κόστους και ευθυνών. Είναι μια πρόκληση απέναντι στις δραματικές επιπτώσεις μιας πρωτοφανούς κρίσης σε πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό, θεσμικό  και αξιακό επίπεδο.

Υπό προϋποθέσεις μπορεί να αποτελέσει ένα μέσο ανάπτυξης της απασχόλησης και της κοινωνικής και περιφερειακής συνοχής, αλλά και μέσο για κοινωνική δικαιοσύνη, ισότιμη συμμετοχή και δικαιότερη κατανομή του πλούτου.

Όπως διαπίστωσαν οι συμμετέχοντες, ειδικά στον τομέα της ανακύκλωσης,  υπάρχουν πολλές δραστηριότητες με τις οποίες μπορούν να ενασχοληθούν, οι οποίες λειτουργούν συμπληρωματικά  και βελτιστοποιούν την προσπάθεια της  Δημοτικής Αρχής.  

Ο ΟΠΑΚ στα πλαίσια της δράσης «Τοπικές Πρωτοβουλίες για Ευαίσθητες Κοινωνικά Ομάδες (ΤΟΠΕΚΟ)», με το πέρας της κατάρτισης έχει σχεδιάσει προς υλοποίηση δράσεις  στήριξης πρωτοβουλιών και δικτύωσης των καταρτιζομένων για ίδρυση και λειτουργία αντίστοιχων επιχειρήσεων στη Σύρο.

Ο ΟΠΑΚ ευχαριστεί το Δ.Σ. της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ για την φιλοξενία και ιδιαίτερα τον Αντιπρόεδρο κ. Νικηφόρο Δελασούδα για την εμπεριστατωμένη ανάλυση, προτροπή και υποστήριξη για δημιουργία ανάλογων δράσεων,  όπως και τον κ. Νίκο Κρητικό, Μηχανολόγο περιβάλλοντος και εργαζόμενο της επιχείρησης για την τεχνική ανάλυση σε θέματα ανακύκλωσης. Τέλος ευχαριστεί τον Δήμο Τήνου για την παραχώρηση της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου, την αρωγή και στήριξη αντίστοιχων πρωτοβουλιών.



Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top