νεα κρητη totalfitness news

syriza
Σε εγρήγορση βρίσκεται ο μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ και στις Κυκλάδες ενόψει των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.
Το περασμένο Σάββατο 12 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στην Σύρο διευρυμένη συνάντηση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στην οποία παρέστησαν το μέλος της Συντονιστικής Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Μπίρμπας, ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης Πολίτες Κόντρα στον Καιρό Παύλος Χρυσαφίδης, αυτοδιοικητικοί και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ από αρκετά νησιά των Κυκλάδων όπως Σύρος, Νάξος, Σαντορίνη, Πάρος, Μύκονος, Μήλος, Άνδρος κ.α.

«Προχωράμε σε διαδικασίες συγκρότησης δημοτικών και  κινήσεων και ομάδων για να καταλήξουμε στις επιλογές μας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Θα στηρίξουμε σχήματα που θα έχουν προγραμματικό πλαίσιο την αντιμνημονιακή πολιτική και την επαναφορά της τοπικής αυτοδιοίκησης στο κοινωνικό έργο που πρέπει να επιτελεί», δήλωσε στο Cyclades24 o Νίκος Συρμαλένιος

«Μέσα σε αυτές τις διεργασίες που θα δρομολογήσουμε σε συμμαχία με πρόσωπα και δυνάμεις, θα αναδειχθούν και τα καταλληλότερα πρόσωπα που θα ηγηθούν αυτής της προσπάθειας. Θεωρούμε πολύ κρίσιμες τις αυτοδιοικητικές εκλογές, γιατί η πλειοψηφία των σημερινών αρχών λειτουργούν σαν ανάχωμα της κυβέρνησης κι αυτό πρέπει να αλλάξει», πρόσθεσε ο βουλευτής.

Άτυπες στηρίξεις και όχι χρίσματα στις Κυκλάδες

Πάντως, ο κ. Συρμαλένιος έκανε σαφές ότι σε Δήμους κάτω των 60.000 κατοίκων όπως είναι αυτοί των Κυκλάδων, ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα επιδιώξει να δώσει επίσημο «χρίσμα» σε υποψηφιότητες. Το πιθανότερο σενάριο για τις Κυκλάδες είναι να δοθούν άτυπες στηρίξεις σε ψηφοδέλτια που θα δημιουργηθούν, τα χαρακτηριστικά των οποίων θα βρίσκονται κοντά στις θέσεις και στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.

Υποψηφιότητα με συνεργασίες στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Αντίθετα στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου θα δοθεί επίσημη στήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ, μιας και οι περιφερειακές εκλογές έχουν περισσότερα πολιτικά και κομματικά στοιχεία.

Μάλιστα, ο κ. Συρμαλένιος δήλωσε ξεκάθαρα ότι θα επιδιωχθούν συνεργασίες και με άλλους πολιτικούς χώρους ώστε να δημιουργηθεί ένα ισχυρό ψηφοδέλτιο που θα διεκδικήσει τη νίκη στις περιφερειακές εκλογές. 

«Διερευνούμε πρόσωπα και βρίσκεται σε εξέλιξη η προεκλογική μας δραστηριότητα. Θα επιδιωχθούν συνεργασίες και με άλλους πολιτικούς χώρους που δεν ταυτίζονται με την πολιτική της κυβέρνησης. Φυσικά, δεν πρόκειται να επιδιωχθεί καμία συνεργασία με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ», επεσήμανε ο κ. Συρμαλένιος. 

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top