νεα κρητη totalfitness news



Κύριε Δήμαρχε…
Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης 22/10/2013 συζητήθηκε η οικονομική διαχείριση, έσοδα-έξοδα του Γ ΄τριμήνου  2013 του Δήμου Τήνου. Η μειοψηφία αρνήθηκε να ψηφίσει την τριμηνιαία οικονομική απόδοση του Δήμου, επικαλούμενη το γεγονός της μεγάλης απόκλισης από τα προύπολογισθέντα 2013.


Σαν απλός πολίτης, παρών στη συνεδρίαση, καίτοι,, ζήτησα το λόγο και δεν μου δόθηκε, ακούγοντας την αντιπαράθεση στοιχείων και τεκμηρίων, έχω να παρατηρήσω τα εξής:

Ο προύπολογισμός στο εννιάμηνο 1/1/2013-30/9/2013 εξελίσσεται, ως προς τα συνολικά έσοδα, γύρω στο 40%, με ιδιαίτερα χαμηλά τα έκτακτα έσοδα ( 20% ) και τα έσοδα από τα παρελθόντα έτη, γύρω στο 38%. Ως προς τα έξοδα, τα έξοδα χρήσης ( λειτουργικά ) στο 41%, οι επενδύσεις στο 11% και οι πληρωμές στο 37%. Τα τακτικά έσοδα έχουν απόδοση, αρκετά καλή, στο 54%, σύμφωνα με τα προύπολογισθέντα, αλλά με σύνολο εσόδων 1.496.782 Ευρώ το εννιάμηνο, δεν μπορούμε να κάνουμε έργο στην Τήνο κ. Δήμαρχε… 

Προύπολογίστηκαν έσοδα παρελθόντων ετών, 1.302.673 και έχουν εισπραχθεί 488.128. Γενικά τα τακτικά μας έσοδα, πρέπει να αυξηθούν, κυρίως με νέες δράσεις του Δήμου, με αξιοποίηση της Δημοτικής περιουσίας, των κληροδοτημάτων κ.α. Η παρατήρηση Δημοτικού Συμβούλου για τη διαχείριση του χρηματικού υπολοίπου 2012 ήταν σωστή. Στα έξοδα είναι εμφανής η αδυναμία παραγωγής έργου και απόδοσης οφειλών του Δήμου, σε έργα και προμηθευτές, καθώς, στα προύπολογισθέντα 2.869.612 έχουμε πληρώσει μόνο 1.057.190.

Επικαλεστήκατε την τιτάνια προσπάθειά σας να ενταχθούν στο νησί μας, έργα αξίας 18.000.000 Ευρώ. Ήταν υποχρέωσή σας να τα διεκδικήσετε, αυτή είναι η δουλειά σας. Προσωπικά σας συγχαίρω και εύχομαι να υλοποιηθούν και απορροφηθούν όλα τα χρήματα, για το καλό της Τήνου.

Όμως κ. Δήμαρχε, καίτοι, είσθε πολύ καλά διαβασμένος στα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η αλαζονεία της εξουσίας, δεν σας επιτρέπει να δεχθείτε, ότι και οι άλλοι συνάδελφοι, η συμπολίτες σας, έχουν σωστή άποψη, έχουν όραμα, γνωρίζουν τα της Τ.Α. και μπορούν να συνεισφέρουν στην καλύτερη οικονομική και γενική απόδοση του Δήμου μας, αρκεί να τους  χρησιμοποιήσετε, να τους αξιοποιήσετε, να συνεργασθείτε μαζί τους. Απορώ, πως και δεν το κάνατε μέχρι σήμερα. Ελπίζω να αναθεωρήσετε τη θέση σας, στο εγγύς μέλλον, για το καλό του τόπου μας.
                                                                                                           
                                                                                                        Με εκτίμηση

                                                                                                   Εμμανουήλ Σώχος 

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top