νεα κρητη totalfitness news

epimelitirionewbig_logo_F16045.gif
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Επιμόρφωση εργοδοτών & εργαζομένων για θέματα άσκησης καθηκόντων Τεχνικού Ασφάλειας
Μετά την έκδοση της 29331/1135/2012 Υπουργικής Απόφασης και της σχετικής εγκυκλίου εφαρμογής, το Επιμελητήριο Κυκλάδων ανακοινώνει την έναρξη,
για το έτος 2013, της διοργάνωσης επιμορφωτικών σεμιναρίων πάνω σε θέματα άσκησης καθηκόντων Τεχνικού Ασφαλείας στα νησιά των Κυκλάδων.

Η επιμόρφωση των εργοδοτών και των εργαζομένων επιχειρήσεων μικρής και μεσαίας επικινδυνότητας (οι οποίες απασχολούν μικρό αριθμό εργαζομένων) προκειμένου οι εργοδότες ή οι εργαζόμενοι να έχουν τη δυνατότητα να αναλαμβάνουν τα καθήκοντα Τεχνικού Ασφαλείας, καλύπτει την υποχρέωση έναντι του Νόμου 1568/1985 «Υγιεινή & ασφάλεια των εργαζομένων» (ο οποίος τροποποιήθηκε από το Νόμο 3144/03 (Φ.Ε.Κ.111/τ. Α'/8.5.2003) «Κοινωνικός διάλογος για την προώθηση της απασχόλησης και την κοινωνική προστασία και άλλες διατάξεις»), που ορίζει την υποχρέωση χρήσης υπηρεσιώνΤεχνικού Ασφάλειας από κάθε επιχείρηση που απασχολεί προσωπικό. 
Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν:
  • Σεμινάρια «Επιμόρφωση εργοδοτών και εργαζομένων», διάρκειας 35 ωρών, για επιχειρήσεις οι οποίες υπάγονται στηΒ' κατηγορία (Επιχειρήσεις επισκευής και συντήρησης μεταφορικών μέσων, πρατήρια υγρών και αέριων καυσίμων, επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών, επιχειρήσεις κατασκευής παντός είδους από ξύλο, επιχειρήσεις κατασκευής και επισκευής παντός είδους από μέταλλο, επιχειρήσεις παραγωγής κλωστοϋφαντουργικών υλών, κατεργασίας δερμάτων και γουναρικών και κατασκευής παντός είδους από ύφασμα, δέρμα και γούνα, οικοδομικά και άλλα παρόμοια τεχνικά επαγγέλματα, όλες οι υπόλοιπες επιχειρήσεις όπως εκτυπώσεις, εκδόσεις, τοποθετήσεις υαλοπινάκων, κλιματιστικών κλπ).

  • Σεμινάρια «Επιμόρφωση εργοδοτών», διάρκειας 10 ωρών, για επιχειρήσεις οι οποίες υπάγονται στη Γ' κατηγορία(Επιχειρήσεις γεωργικές, κτηνοτροφικές, εμπορικές, εστιατόρια, επικοινωνίες, μεταφορές, αποθηκεύσεις, τράπεζες και λοιπά οικονομικά ιδρύματα, ασφάλειες, διεκπεραιώσεις υποθέσεων, ενοικιάσεις κινητών και ακινήτων, διοικητικές και οικονομικές υπηρεσίες όλων των κλάδων της οικονομικής δραστηριότητας).
ΠΡΟΣΟΧΗ:   Σύμφωνα με τη σχετική Υπουργική Απόφαση, για πρώτη φορά έχει ορισθεί ανώτατο όριο κόστους συμμετοχής ανά εκπαιδευόμενο, το οποίο ανέρχεται σε 85 ευρώ για τη Γ' Κατηγορία (10 ώρες) και σε 160 ευρώ για τη Β' Κατηγορία (35 ώρες), ενώ ο αριθμός των συμμετεχόντων ανά τμήμα δεν μπορεί να ξεπερνάει τα 35 και 25 άτομα αντιστοίχως.

Το κόστος συμμετοχής για τα τμήματα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων σε όλα τα νησιά έχει ορισθεί στα 80 ευρώ για τη Γ' Κατηγορία (10 ώρες) και στα 120 ευρώ για τη Β' Κατηγορία (35 ώρες) και ο σχηματισμός τμημάτων και για τις δύο κατηγορίες έχει ξεκινήσει με τη συμπλήρωση αιτήσεων και τη συλλογή των απαραίτητων δικαιολογητικών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν παρακάτω να βρουν τη σχετική νομοθεσία και τα έντυπα των αιτήσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες/διευκρινήσεις, αλλά και συμπλήρωση αιτήσεων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα γραφεία του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στη Σύρο (κ. Δημήτρη Χαμεζόπουλο, τηλ. 22810 82346, εσωτ. 105), καθώς και με τα γραφεία του Επιμελητηρίου στα νησιά Άνδρο, Θήρα, Μήλο, Μύκονο, Νάξο, Πάρο, Τήνο.


Τα πρώτα σεμινάρια διεξάγονται από αρχές Μαρτίου και θα συνεχιστούν για όσο χρονικό διάστημα και σε όποια νησιά χρειαστεί.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top