νεα κρητη totalfitness news

Τι παρέχει το πρόγραμμα Εξοικονόμηση κατ΄ Οίκον

Πλησιάσουν τις 40.000 τα νοικοκυριά που έχουν υπαχθεί στο πρόγραμμα Εξοικονόμηση Κατ΄ Οίκον ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, οι αιτήσεις εξακολουθούν να υποβάλλονται με αυξημένο ρυθμό (1000 τον μήνα ή περισσότερες από 30 την ημέρα).


Πρόσφατα, οι πόροι του Προγράμματος Εξοικονόμηση κατ Οίκον αυξήθηκαν, με αποτέλεσμα ο συνολικός προϋπολογισμός να φθάσει στα 550 εκατ. ευρώ, ενώ το συνολικό κεφάλαιο μόχλευσης (δηλαδή μαζί με τη συμμετοχή των τραπεζών) αναμένεται να ξεπεράσει τα 800 εκατ. ευρώ, ποσό που προβλέπεται να καλύψει περίπου 65.000 έργα. 


Σημειώνεται ότι ως τις 27/9/2013, συνολικά 161.016 πολίτες είχαν απευθυνθεί στις συνεργαζόμενες Τράπεζες για προέγκριση δανείου, ενώ προέγκριση δανείου έλαβαν οι 71.879 εξ αυτών. Άλλες 6.464 αιτήσεις βρίσκονται στο στάδιο της επεξεργασίας. 

Τι παρέχει όμως το πρόγραμμα Εξοικονόμηση κατ Οίκον.

 Το Πρόγραμμα Εξοικονόμηση κατ Οίκον πρόκειται για συγχρηματοδοτούμενο που απευθύνεται σε ιδιοκτήτες κτηρίων που διαθέτουν οικοδομική άδεια ή άλλο νομιμοποιητικό έγγραφο, βρίσκονται σε περιοχές με τιμή ζώνης μικρότερη ή ίση των 2.100 €/ τ.μ., χρησιμοποιούνται ως κατοικία, οι ιδιοκτήτες των οποίων πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια και είναι χαμηλής ενεργειακής κατηγορίας. 

Το Πρόγραμμα Εξοικονόμηση κατ΄ Οίκον παρέχει κίνητρα στους ωφελούμενους να πραγματοποιήσουν τις πιο σημαντικές παρεμβάσεις για να βελτιώσουν την ενεργειακή απόδοση του σπιτιού τους και ταυτόχρονα συμβάλλει στην επίτευξη των ενεργειακών και περιβαλλοντικών στόχων της χώρας, εξασφαλίζοντας με την ολοκλήρωσή του, εξοικονόμηση ενέργειας έως 1 δισ. κιλοβατώρες (kWh) ετησίως
Πατήστε εδώ για περισσότερα.


www.dikaiologitika.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top