Συνέντευξη της τηνιακής από τον Ιατρό Ακτινολόγο κ. Παπαϊωάννου Κωνσταντίνο, ιατρό της Ιατρικής Έρευνας Σύρου.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες και στο νησί της Τήνου σύντομα θα εγκατασταθεί και θα λειτουργήσει Ιατρικό Κέντρο, με σύγχρονα μηχανήματα και υπηρεσίες υψηλού επίπεδου, συμπληρώνοντας τον ευαίσθητο Τομέα της Υγείας.

Αναζητήσαμε τους τολμηρούς επενδυτές στο υπεύθυνο αυτό εγχείρημα, τους εντοπίσαμε και τους θέσαμε ερωτήσεις για τον προγραμματισμό τους και το έργο που σκοπεύουν να προσφέρουν.

Και ιδού, ενημερωθείτε από τους ειδικούς:

Αγαπητοί κυρίες & κύριοι να μας κάνετε μια παρουσίασή σας. Ποιοι είστε; και γιατί επιλέξατε την Τήνο για να εργαστείτε και να προσφέρετε;

Καλημέρα σας. Σας ευχαριστούμε που μας δίνετε την ευκαιρία να ενημερώσουμε τους αναγνώστες σας για τα σχέδια μας.

Όπως αναφέρατε στην εισαγωγή σας επενδυτές μεν γιατί δεν το κρύβω ότι το μέγεθος του εγχειρήματος / επένδυσης είναι μεγάλο, αλλά πρωτίστως επαγγελματίες που θα ασχοληθούμε με το αντικείμενο μας, την Ιατρική, αφού στην ουσία μιλάμε για τη συνύπαρξη / συστέγαση στον ίδιο χώρο τουλάχιστον 5 ιατρών διαφορετικών ειδικοτήτων, μερικές από τις οποίες απουσιάζουν εντελώς τόσο από τη δημόσια, όσο και από την ιδιωτική υγεία στην Τήνο.
Επιλέξαμε την Τήνο για δύο λόγους.

Αρχικά γιατί οι περισσότεροι από εμας δραστηριοποιούμαστε σε γειτονικά νησιά (και ήδη έχουμε μεγάλο αριθμό εξεταζόμενων από την Τήνο) και επιπροσθέτως επειδή βλέπουμε ότι τόσο από την άποψη των δρομολογίων όσο και από την άποψη του κόστους των μετακινήσεων, ο ασθενής στην Τήνο κινδυνεύει άμεσα, είτε να στερείται βασικών παροχών στον τομέα της υγείας ή να αναγκάζεται να τις πληρώνει πολλαπλάσια σε σχέση με τους κατοίκους άλλων νησιών ξοδεύοντας μεγάλα ποσά για τη μετακίνηση και παραμονή του στη Σύρο ή στην Αθήνα

Ποιες θα είναι οι ιατρικές ειδικότητες οι οποίες υπάρχουν στο χώρο σας; και ποιες εξετάσεις θα μπορούν να κάνουν οι κάτοικοι της Τήνου στην προληπτική ιατρική;

Ονομάζουμε το χώρο μας Ιατρικό Πολυχώρο Τήνου, γιατί θα συστεγάζονται οι εξής ειδικότητες.
1 Ακτινολόγος ο οποίος αρχικά θα έχει τη δυνατότητα να παρέχει όλου του είδους τις υπερηχογραφικές εξετάσεις σώματος και τρίπλεξ αγγείων, υπερηχογραφήματα θυρεοειδούς, μαστών, μυοσκελετικού συστήματος καθώς και παρακεντήσεις θυρεοειδούς και μαστών.
Θα πρέπει να σημειώσω ότι ο ακτινολόγος είναι ο αρμόδιος ειδικός ιατρός για τη διενέργεια όλων των υπερηχογραφημάτων, επειδή αυτό είναι το αντικείμενο της εξειδίκευσης του.
2 Γαστρεντερολόγος
3 Αγγειοχειρουργός
4 Μικροβιολόγος
5 Ορθοπεδικός
Στο μέλλον θα προσπαθήσουμε να φέρουμε και ιατρούς άλλων ειδικοτήτων που δεν υπάρχουν στην Τήνο.

Τι ιατρικό εξοπλισμό και μηχανήματα θα διαθέτετε;

Όπως σας είπα και προηγουμένως το ακτινολογικό ιατρείο θα διαθέτει αρχικά υπερηχοτομογράφο, ενώ σύντομα σκοπός μας είναι να εξοπλιστεί με ακτινολογικό μηχάνημα, μαστογράφο και μετρητή οστικής μάζας. Το μικροβιολογικό ιατρείο θα διαθέτει όλους τους απαραίτητους αναλυτές για τη διενέργεια αιματολογικών, βιοχημικών, ορμονολογικών και ανοσολογικών εξετάσεων.

Οι υπόλοιπες παθολογικές και χειρουργικές ειδικότητες θα μπορούν να πραγματοποιούν εξετάσεις και να παρέχουν κλινικές πράξεις οι οποίες δεν χρειάζονται νοσοκομειακές συνθήκες

Σήμερα λειτουργεί κάποιο άλλο Ιατρικό Κέντρο σε άλλο νησί ή πόλη, που μπορεί κάποιος να σας βρει;

Οι ιατροί των διαγνωστικών ειδικοτήτων (δηλ ακτινολόγοι και μικροβιολόγοι) βρισκόμαστε στην Ιατρική Ερευνα Σύρου οι υπόλοιποι ιατροί δραστηριοποιούνται με ιατρεία στη Σύρο και στη Μύκονο.

Ο χώρος που θα στεγαστεί ο Ιατρικός Πολυχώρος στην Τήνο, είναι εύκολα προσβάσιμος από ηλικιωμένους και ΑΜεΑ; και ποιος είναι αυτός;

Διαλέξαμε το χώρο μετά από μεγάλη έρευνα προκειμένου να είναι εύκολα προσβάσιμος και ταυτόχρονα γνωστός σε όλους τους Τηνιακούς και καταλήξαμε σε αυτόν μετά από μία ομολογουμένως κακή για το νησί εξέλιξη, το κλείσιμο της Δ.Ο.Υ. Τήνου.

Ευελπιστούμε ότι ο Ιατρικός Πολυχώρος ο οποίος θα στεγάζεται στο ισόγειο της πρώην Δ.Ο.Υ. Τήνου, να μπορέσει να προσφέρει στο νησί, στον ιατρικό τομέα, όσα προσέφερε η Δ.Ο.Υ στο νησί στον οικονομικό τομέα.

Πότε υπολογίζετε να είστε έτοιμοι για να υποδεχθείτε ασθενείς, ή ανθρώπους που θέλουν να κάνουν κάποιοι τσεκ απ ή να εξεταστούν από κάποιον από τους ιατρούς που θα στεγάζονται στο χώρο σας και πως μπορουν οι εξεταζόμενοι να έρθουν σε επαφή μαζί σας;

Σταδιακά θα αρχίσουμε τη λειτουργία των ιατρείων από τις αρχές Νοεμβρίου 2013.
Όσοι επιθυμούν να εξεταστούν καλό θα είναι να περάσουν μια βόλτα από το χώρο μας για να ενημερωθούν για τα ωράρια λειτουργίας των ιατρείων, ή να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 2281075154 για υπέρηχο και μικροβιολογικό 6973792284 κ 22810 75410, για γαστρεντερολογο 6975980313, για ορθοπεδικό και 6932372941 για Αγγειοχειρουργό.

Η προσφορά στην Υγείας είναι πρωτεύον καθήκον της πολιτείας. Ένας ευαίσθητος τομέας που οι Έλληνες τον έχουν σε προτεραιότητα. Τα κενά που υπάρχουν σήμερα στη Δημόσια Υγεία και ειδικά στα μικρά νησιά του Αιγαίου, αναγκαστικά καλύπτονται από επιστήμονες ιατρούς και ιδιωτικά Κέντρα, προσφέροντας με τις δυνατότητες που διαθέτουν "το φιλί της ζωής" στους απομονωμένους νησιώτες, παρά τη "συνταγματική" νησιωτικότητα.
Νίκος Φώσκολος http://www.tiniaki.gr