νεα κρητη totalfitness news


Τα νέα ραβασάκια της εφορίας θα λάβουν χιλιάδες φορολογούμενοι καθώς χθες άρχισε η αποστολή από την γενική Γραμματεία πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών της νέα παρτίδας
εκκαθαριστικών σημειωμάτων εισοδήματος αλλά και τα εκκαθαριστικά του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας 2013.

Συγκεκριμένα χθες στάλθηκε η νέα παρτίδα με ημερομηνία βεβαίωσης φόρου στις 30 Σεπτεμβρίου και αφορά όσους έχουν υποβάλει κανονικά τις δηλώσεις τους εντός των προθεσμιών, αλλά και αυτούς που υπέβαλαν τα δικαιολογητικά τους ύστερα από πρόσκληση της εφορίας.Οι εν λόγω φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τους φόρους τους σε δύο συνολικά δόσεις μέχρι το τέλος του έτους.
Αντιθέτως οι φορολογούμενοι που δεν ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της εφορίας για περαιτέρω έλεγχο των δηλώσεων τους και προέκυπτε πιστωτικό εκκαθαριστικό θα παραμείνουν στην αναμονή μέχρι να υποβάλουν τα δικαιολογητικά.
Για όσους, από την εκκαθάριση, προέκυψε χρεωστικό σημείωμα θα τους αποσταλεί κανονικά το εκκαθαριστικό το οποίο θα πρέπει να πληρώσουν ενώ θα συνεχισθεί ο έλεγχος που μπορεί να καταλήξει σε πρόστιμα και προσαυξήσεις.
Την ίδια ώρα 500.000 φορολογούμενοι με ακίνητη περιουσία άνω των 200.000 ευρώ θα λάβουν τις επόμενες ημέρες τα εκκαθαριστικά ΦΑΠ για το έτος 2013.  Ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας του 2013 θα πληρωθεί σε 4 μηνιαίες δόσεις και η πρώτη δόση θα πρέπει να καταβληθεί το αργότερο έως και τις 30 Οκτωβρίου.
Σημειώνεται ότι από την στιγμή που ο φορολογούμενος θα παραλαμβάνει το εκκαθαριστικό ΦΑΠ θα έχει στην διάθεσή του τέσσερις μήνες προκειμένου να προχωρήσει στην διόρθωση των λαθών.
Εφόσον διαπιστώνει ότι ορισμένα από τα στοιχεία των ακινήτων, όπως αποτυπώνονται στο εκκαθαριστικό του ΦΑΠ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα έχει το δικαίωμα να υποβάλλει τροποποιητική δήλωση στοιχείων ακινήτων για το οικείο έτος μέσω του Taxisnet. Στην τροποποιητική δήλωση που θα υποβάλει θα πρέπει στο πεδίο «σημειώσεις φορολογουμένου» να αναγράφει τον λόγο για τον οποίο μεταβάλλεται η περιουσιακή του κατάσταση.

Αναζητούνται 128.607 φορολογούμενοι

Περισσότεροι από 128.000 φορολογούμενοι δεν έχουν προσέλθει στις εφορίες για την προσκόμιση δικαιολογητικών προκειμένου να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση των δηλώσεών τους, παρά το γεγονός ότι η προθεσμία που είχε δώσει το υπουργείο Οικονομικών εξέπνευσε στις αρχές της εβδομάδας.
Συνολικά από το Taxisnet ειδοποιήθηκαν 340.791 φορολογούμενοι να προσκομίσουν ή να αποστείλουν ταχυδρομικά τα απαιτούμενα πρωτότυπα δικαιολογητικά στην αρμόδια ΔΟΥ ωστόσο μέχρι σήμερα έχουν προσέλθει 212.184 φορολογούμενοι (62,3%).
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top