νεα κρητη totalfitness news



Η πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Υγείας για την αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στα πρωτότυπα φάρμακα φέρνει στην επιφάνεια την απαράδεκτη και προκλητική υπερκοστολόγηση των φαρμάκων στη λιανική πώληση.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα με τα φάρμακα για τη χοληστερίνη, τα οποία τα πληρώνουν τα ασφαλιστικά ταμεία 8 φορές ακριβότερα απ’  ότι στη Σουηδία.
Στην Ελλάδα η υπερκοστολόγηση των φαρμάκων γίνεται με υποχρεωτικό τρόπο με τον αντισυνταγματικό νόμο που ψηφίστηκε στη Βουλή με πρωτοβουλία του κ. Λοβέρδου και που διατηρεί σε ισχύ ο σημερινός υπουργός. Με αυτό το νόμο, η τιμή των πρωτοτύπων φαρμάκων διατηρείται σε πολύ υψηλά επίπεδα,  επιβάλλεται και στα γενόσημα φάρμακα τιμή οπωσδήποτε στο 80% της τιμής των πρωτοτύπων και απαγορεύεται ο ελεύθερος ανταγωνισμός, σε αντίθεση με ό,τι ισχύει σε όλα τα προηγμένα κράτη. Γι’ αυτό τα φάρμακα της χοληστερίνης και η κλοπιδογρέλη σε Σουηδία, Αγγλία και άλλες χώρες πωλούνται 5-10 φορές φθηνότερα από ότι στην Ελλάδα.
Ο υπουργός προτιμά να διατηρήσει τα υπερκέρδη των φαρμακευτικών εταιρειών εις βάρος των ασθενών και των ασφαλιστικών ταμείων. Σε όλα τα ΜΜΕ επικρατεί ο νόμος της σιωπής σε αυτό το σκάνδαλο με τη συνένοχη σιωπή των κυβερνητικών κομμάτων και της αριστεράς.
Η κατάργηση του αντισυνταγματικού νόμου του κ. Λοβέρδου είναι προϋπόθεση για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος.
Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ είναι το μοναδικό ελληνικό κόμμα που έχει καταγγείλει με δυο επερωτήσεις στο Ευρωκοινοβούλιο το παράνομο καρτέλ που με ευθύνη του κράτους υπερκοστολογεί τα φάρμακα στην Ελλάδα.
Η Θεματική Ομάδα Υγείας
Περισσότερες πληροφορίες :
Μιχάλης Μπονατάκης, τηλ, 6977515306
Μαρία Σούμπαση, τηλ, 672886404

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top