νεα κρητη totalfitness news

Ιδιαίτερα ανησυχητικά για την τοπική Αυτοδιοίκηση είναι τα μηνύματα από το σχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού για το έτος 2014.

Καταρχάς διαπιστώνεται ένα κενό χρηματοδότησης της Αυτοδιοίκησης από τους Κεντρικούς Αυτοτελούς Πόρους (Κ.Α.Π.) της τάξεως των 200 έως 250 εκατομμυρίων ευρώ.
Παράλληλα μετά από δέσμευση που είχε αναλάβει η Κυβέρνηση απέναντι στην Τρόικα το πρόγραμμα της ΣΑΤΑ, που αφορά καθαρά και μόνο στην εκτέλεση μικρών έργων στους δήμους μειώνεται κατά 53%. Αν αναλογιστεί κανείς ότι έχουν γίνει ήδη αλλεπάλληλες περικοπές τόσο στους Κ.Α.Π., όσο και στη ΣΑΤΑ τα τελευταία χρόνια, ουσιαστικά με τη νέα αυτή περικοπή θα υπάρξει πλήρης αδυναμία των Δήμων στον τομέα της εκτέλεσης μικρών έργων.

Ο Δήμαρχος Σύρου - Ερμούπολης και Πρόεδρος του Παραρτήματος Κυκλάδων της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου, Γιάννης Δεκαβάλλας δήλωσε ότι ‘’αν δεν ανατραπεί αυτή η απόφαση, - ιδιαίτερα σε ότι έχει να κάνει με το πρόγραμμα της ΣΑΤΑ -, οι συνέπειες για την ελληνική περιφέρεια θα είναι ιδιαίτερα δυσάρεστες έως καταστροφικές. 

Η καλή εικόνα που υπήρχε σε γενικές γραμμές στις τουριστικές περιοχές θα είναι αδύνατον να διατηρηθεί, όταν ο κάθε δήμος θα αδυνατεί, όχι μόνο να εκτελεί μικρά έργα, αλλά ακόμη και να φράζει λακκούβες. 

Επιβάλλεται η Κ.Ε.Δ.Ε να αντιδράσει έντονα, έτσι ώστε να ανατραπεί η παραπάνω δυσμενής εξέλιξη, επεσήμανε’’. 

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top