νεα κρητη totalfitness news


Στουρνάρας σε Κακλαμάνη: Το μνημόνιο είναι το μονό σοβαρό κείμενο στη χώρα. Τα νέα μέτρα θα τα ψηφίσετε και εσείς

Η αψιμαχία του υπουργού Οικονομικών με τον πρώην πρόεδρο της Βουλής είχε και αναφορά σε νέα μέτρα που θα έρθουν προς ψήφιση (vid)
Σε θερμό κλίμα διεξήχθη το πρωί η συζήτηση στη Βουλή, όταν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας , απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Απόστολου Κακλαμάνη, χαρακτήρισε το μνημόνιο ως το μόνο σοβαρό κείμενο στη χώρα.
Ο "Τσάρος" της εθνικής οικονομίας , δεσμεύτηκε ότι  δεν θα  γίνουν νέες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και πως δεν θα έρθουν άλλοι φόροι μόνο  διαρθρωτικές αλλαγές.
Αναφερόμενος στο Μνημόνιο προχώρησε σε μία δήλωση που πυροδότησε το κλίμα
"Μια από τις πιο οδυνηρές πραγματικότητες τις μεταπολίτευσης είναι ότι δεν καταρτίστηκαν σοβαρά και μακρόπνοα σχέδια για την οικονομία και το κράτος. Δεν είναι τυχαίο ότι το Μνημόνιο, αυτό το Μνημόνιο που έχουμε, παρόλες τις αδυναμίες του, είναι ίσως το μοναδικό κείμενο πολιτικής -και πρέπει να είμαστε ειλικρινείς- που έθεσε συγκεκριμένους στόχους, δεσμευτικούς, για το σύνολο του ελληνικού κράτους, είτε μας αρέσει είτε όχι", επέμεινε ο υπουργός Οικονομικών
Άμεση ήταν η αντίδραση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνη, με τον υπουργό Οικονομικών να του απαντάει «όταν θα φέρουμε τα νέα μέτρα στη Βουλή θα τα ψηφίσετε και εσείς».
Εκείνη τη στιγμή ο προεδρεύων Γιάννης Δραγασάκης απευθυνόμενος στον Γιάννη Στουρνάρα είπε «αυτό είναι είδηση».
Οι υψηλοί τόνοι όμως ανάμεσα στον υπουργό και τον κ.Κακλαμάνη συνεχίστηκε με τον κ. Στουρνάρα να υποστηρίζει πως όλη η προσπάθεια της μεταπολίτευσης ισούται με την προσπάθεια που έχει κάνει αυτή η κυβέρνηση σε ένα χρόνο. Το σχόλιο αυτό προκάλεσε την έκρηξη του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος είπε στον κ.Στουρνάρα πως δεν μπορεί να απαξιώνει το έργο τόσων κυβερνήσεων.
Πάντως ο κ.Στουρνάρας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του κ. Κακλαμάνη,τόνισε πως   ο νέος φόρος ακινήτων θα είναι δικαιότερος, καθώς θα διαμοιραστεί σε περισσότερους .Παράλληλα, ο ΥΠΟΙΚ μίλησε και για τα «χωραφάκια» όπως τα χαρακτήρισε .
«Η φορολογία θα είναι ελαχιστότατη και θα κυμαίνεται από 10-20 ευρώ»  πρόσθεσε .
Έλεγχοι σε εμβάσματα εξωτερικού από το 2009-2011
Επίσης ο κ. Στουρνάρας μίλησε και για τα εμβάσματα που έχουν γίνει στο εξωτερικό από το 2009-2011. Όπως είπε:
-Εστάλησαν 24.710 επιστολές για οικειοθελή συμμόρφωση, η οποία αφορούσε σε υποβολή συμπληρωματικών δηλώσεων για εισοδήματα αυτοτελώς φορολογούμενα ή απαλλασσόμενα, που δεν ήταν υποχρεωτικά δηλούμενα στις χρήσεις που εξετάζονται, προς δικαιολόγηση των εμβασμάτων.
Το στάδιο αυτό ολοκληρώθηκε με το κλείσιμο της ειδικής εφαρμογής που λειτουργούσε στην ηλεκτρονική Δ/νση της Γ.Γ.Π.Σ. μέχρι 20.3.2013.
-Ακολούθησε αξιολόγηση των υποθέσεων βάσει κανόνων-κριτηρίων ανάλυσης κινδύνου, προκειμένου να ελεγχθούν αρχικά οι υποθέσεις με ενδείξεις πολύ μεγάλης ή μεγάλης φοροδιαφυγής.
-Από τις υποθέσεις αυτές αρχικά επελέγησαν 436 υποθέσεις, οι οποίες εστάλησαν στο Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου. Οι έλεγχοι αυτοί βρίσκονται σε εξέλιξη.
-Έχουν ολοκληρωθεί 2 έλεγχοι και έχει βεβαιωθεί ποσό περίπου 5 εκ. το οποίο εισπράχθηκε.
Για τους Έλληνες επενδυτές με ακίνητα στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία 107 φορολογουμένων, έχουν εκδοθεί εντολές ελέγχου για 84 άτομα, έχουν ολοκληρωθεί 20 έλεγχοι και έχει βεβαιωθεί ποσό 162.000 ευρώ.
Για τους Έλληνες κατόχους ταχύπλοων σκαφών αναψυχής εγγεγραμμένων στο ολλανδικό νηολόγιο, -με βάση τα πιο πρόσφατα στοιχεία που ήρθαν σε γνώση μας - έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία 136 φορολογουμένων, έχουν εκδοθεί εντολές ελέγχου για 14 άτομα και προέκυψαν φορολογικές παραβάσεις για 8 από αυτούς, οι οποίες ελέγχονται.
Επίσης, καταλογίστηκαν παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων σε τρία εμπλεκόμενα δικηγορικά γραφεία και έχει γίνει άρση του τραπεζικού απορρήτου τους.
Αναφορικά με τους ελέγχους στις offshore εταιρείες, για τις οποίες επανειλημμένως έχουμε ερωτηθεί, έχουν καταγραφεί και ήδη με τα κριτήρια κινδύνου έχουν επιλεγεί οι πρώτες 322 εταιρείες προς έλεγχο, έχουν εκδοθεί εντολές ελέγχου για 163 από αυτές και έχουν ολοκληρωθεί 34 από τους ελέγχους αυτούς. Τα ποσά που βεβαιώθηκαν γι αυτές τις 34 εταιρείες ανέρχονται σε περίπου 40 εκ. ευρώ, δηλαδή λίγο παραπάνω από 1 εκ. για την κάθε μία.
Επίσης, από διασταυρώσεις στοιχείων από τα αρχεία των Δ.Ο.Υ. και του TAXIS για πιθανολογούμενη φοροδιαφυγή, έχουν εντοπιστεί 2.423 υποθέσεις προς έλεγχο και έχουν εκδοθεί 1.800 εντολές ελέγχου προς το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) και το Διαπεριφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
Από τους ελέγχους αυτούς, έχουν ολοκληρωθεί 329 και βεβαιώθηκαν ποσά 36 εκ. ευρώ.
Τέλος, για τα ελεγχόμενα από το ΣΔΟΕ στοιχεία της γνωστής «Λίστας Λαγκάρντ», αλλά και των Ελλήνων καταθετών στο Λουξεμβούργο, υποθέσεις που διαχειρίζεται βάσει εισαγγελικής παραγγελίας το ΣΔΟΕ, έχουν ζητηθεί τα ανοίγματα των τραπεζικών λογαριασμών όλων των προσώπων και βρίσκονται σε εξέλιξη 150 έλεγχοι.
Σε οργανωτικό επίπεδο έχουν γίνει και βρίσκονται σε εξέλιξη παρεμβάσεις, που αποσκοπούν στη συγκέντρωση και εξοικονόμηση πόρων και στην ανάπτυξη της απαραίτητης πλέον εξειδίκευσης για τη διενέργεια των πολυεπίπεδων και πολύπλοκων ελέγχων, που μέχρι πρότινος ήταν άγνωστοι για την ελληνική δημόσια διοίκηση.
Όταν ανέλαβα η φορολογική διοίκηση αριθμούσε περί τους 600 ελεγκτές και, παρά τις συνταξιοδοτήσεις, με δράσεις που αναλάβαμε, αριθμεί σήμερα περί τους 2.000 ελεγκτές.
Επίσης, πληρώνονται στο άμεσο μέλλον, 300 θέσεις πτυχιούχων οικονομικών και νομικών επιστημών, οι οποίοι κατά κύριο λόγο θα αναλάβουν θέσεις ελεγκτών βεβαίωσης και είσπραξης.
Ο κλάδος ανανεώνεται με προβλεπόμενες προσλήψεις περίπου 2.000 νέων και υψηλών προδιαγραφών εργαζόμενων.
Τέλος, οργανώνονται συνεχή σεμινάρια από την τεχνική βοήθεια για την εξοικείωση των ελεγκτών στους ειδικούς ελέγχους, που απαιτούνται για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και χτίζουμε σταθερά τεχνογνωσία σε αυτά τα θέματα, ώστε μέσα στο επόμενο έτος να είμαστε σε θέση να εκπαιδεύουμε μόνοι μας τους εργαζομένους μας.

Πηγή  news247

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top