νεα κρητη totalfitness news

Έρχονται ρυθμίσεις για τους ποδηλατοδρόμους και ένταξη των ποδηλάτων στον ΚΟΚ
Τις τεχνικές προδιαγραφές για την κατασκευή των Ποδηλατόδρομων στις πόλεις της χώρας,
που δεν έχουν θεσπιστεί μέχρι σήμερα και κατασκευάζονται χωρίς να υπάρχει ενιαία οδηγία αλλα και την ουσιαστική ένταξη των ποδηλάτων στον ΚΟΚ, θα καθορίσει το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομώ.

H χρήση του ποδηλάτου σαν μέσον μεταφοράς έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια στον Ελληνικό χώρο και σε πολλές πόλεις σχεδιάζονται και υλοποιούνται ποδηλατοδρόμοι χωρίς την ύπαρξη σχετικών τεχνικών προδιαγραφών ,οδηγιών. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του dikaiologitika.gr το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών σχεδιάζει να νομοθετήσει τις τεχνικές προδιαγραφές που πρέπει να πληρούν οι Ποδηλατοδρόμοι της χώρας όπου θα περιλαμβάνονται οδηγίες για την κατασκευή των ποδηλατοδρόμων οι οποίες θα καθορίζουν τα πρότυπα για τα , κατασκευαστικά σχέδια και τα υλικά καθώς και οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση. 

Για το λόγω αυτό το υπουργείο θα αναθέσει σε ειδική επιτροπή την μελέτη και την έκδοση πορίσματος για τις τεχνικές προδιαγραφές που πρέπει να ισχύουν για τους ποδηλατοδρόμους .Το έργο της επιτροπής θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2014. Η επιτροπή όμως θα προτείνει και αλλαγές στον ΚΟΚ ώστε να ενταχθούν και οι οδηγοί των ποδηλάτων αλλά και η ειδική σήμανση για τους ποδηλατοδρόμους.

www.dikaiologitika.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top