νεα κρητη totalfitness news



Μεγάλος αριθμός μαχητικών, ισραηλινών  F-15I και F-16Ι πέταξε σήμερα πάνω από ελληνικά εδάφη απ'ευθείας από το Ισραήλ, σε κλασικές αποστολές ναυτιλίας σε μεγάλο βάθος στην ενδοχώρα του εικονικού αντιπάλου τους και κατέληξε στο Αιγαίο σε αποστολές με εικονικούς αντιπάλους πλοία του Πολεμικού Ναυτικού.
Κατ'αυτό τον τρόπο και σε συνδυασμό με την συνεδρίαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας Ισραήλ στο Ισραήλ, παρόντος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά δόθηκε ένα σαφές μήνυμα στενής στρατηγικής συνεργασίας των δύο χωρών, σε όλους τους τομείς και κυρίως στον αμυντικό.
Οι αντίπαλοι είναι κοινοί και η βούληση αντιμετώπισής τους επίσης κοινή μεταξύ Ελλάδος και Ισραήλ.
Tα ιαραηλινά μαχητικά συνοδευόντουσαν από την Κρήτη και μετά από ελληνικά μαχητικά F-16 (τέσσερις διαφορετικές Μοίρες θα συνασκηθούν με τους Ισραηλινούς σήμερα και αύριο).
Συγκεκριμένα 12 ισραηλινά μαχητικά F-15I, 8 F-16I, 4 ισραηλινά αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού KC-135, μαζί με 6 ελληνικά F-16 Block 52+ εκτέλεσαν ένα περίπλοκο σενάριο χαμηλής και βαθιάς διείσδυσης μέσα από τις πλαγιές των βουνών της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας.
Kωδικός της άσκησης: "ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ 2013".
Όπως αναφέρουν απόλυτα πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στο defencenet.gr τα ισραηλινά μαχητικά  μπήκαν από τη νοτιοανατολική Πελοπόννησο, αφού ασκήθηκαν σε σενάριο θαλάσσιας κρούσης σε μία περιοχή νότια της Μήλου και εν συνεχεία ακολούθησαν μια "περίεργη" διαδρομή.
Πέταξαν επάνω από την Τρίπολη, μετά κατευθύνθηκαν στο αεροδρόμιο της 117 ΠΜ στην Ανδραβίδα, "έστριψαν" βόρεια προς Μεσολόγγι συνέχισαν προς τη νότια περιοχή του θεσσαλικού κάμπου και εν συνεχεία ακολουθώντας την ακτογραμμή της Εύβοιας, έφτασαν στην περιοχή 4Α στην Άνδρο, όπου στο εκεί πεδίο βολής πραγματοποίησαν εικονικές προσβολές κατά πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού.
Με την σειρά τους ήταν μια καλή ευκαιρία για τα πλοία του ΠΝ να ασκηθούν σε επιχειρήσεις επιφανείας-αέρος κατά του κορυφαίου μαχητικού της Μεσογείου, του F-15I.
Η άσκηση συνεχίζεται και σήμερ.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top