νεα κρητη totalfitness news

Ο πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη για το θέμα της πρόσληψης των καθαριστριών, των σχολείων, κάνοντας αναφορά στον αριθμό και την ασάφεια των εγγράφων από την αρχή του τρέχοντος έτους, τα οποία παρέλαβε η υπηρεσία του Δήμου, τις καθυστερήσεις και του επιμερισμού των ευθυνών από φορέα σε φορέα, για να καταλήξουν τελικά με το έγγραφο της 13ης Σεπτεμβρίου 2013, στην αρμοδιότητα των Σχολικών Επιτροπών, οι οποίες θα μεριμνήσουν πια για την πρόσληψη ή τη συνέχιση του προσωπικού που απασχολείται στον καθαρισμό των σχολείων. Κάλεσε τους διευθυντές να ορίσουν αν επιθυμούν ή όχι την πρόσληψη των παλαιών καθαριστριών, αφού σύμφωνα με την ΙΒ/15262/15-12-1982 εγκύκλιο του ΥΠΕΠΘ, η καθαριότητα των σχολείων πρέπει να ανατίθεται σε καθαρίστριες που εργάστηκαν και κατά το παρελθόν σχολικό έτος και εφόσον δεν υπήρξαν αυστηροί λόγοι αμέλειας ή αδυναμίας κατά την εκτέλεση της καθαριότητας.


Οι διευθυντές των σχολείων απέστειλαν έγγραφα με τα οποία επιθυμούν την πρόσληψη των παλαιών καθαριστριών, εκτός του 3ου Δημοτικού Σχολείου Τήνου το οποίο προτείνει αντικατάσταση του προσώπου στο οποίο είχε ανατεθεί το έργο της καθαριότητας με ΄κάποιο άλλο για την περίοδο 2013-2014, λόγω του ότι το έργο της καθαριότητας δεν εκτελέστηκε κατά τον πρέποντα τρόπο από το πρόσωπο στο οποίο είχε ανατεθεί. Ο πρόεδρος της επιτροπής πρότεινε να ανατεθεί το έργο της καθαριότητας στην Ελένη Καβούδη, η οποία είχε εργαστεί κατά το παρελθόν σε δημόσια υπηρεσία. Ακολούθησε διαλογική συζήτηση και τοποθετήσεις των μελών και στη συνέχεια η επιτροπή αφού έλαβε υπόψη την εισήγηση του προέδρου, τα έγγραφα που προσκομίστηκαν και την κείμενη νομοθεσία

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

προτείνει να ανατεθεί το έργο της καθαριότητας για κάθε σχολείο στα εξής πρόσωπα:

Α. Η διάρκεια της σύμβασης θα είναι από τις 26-09-2013 ως και τις 30-06-2013. Η αμοιβή τους καθορίζεται με τα οριζόμενα στην 2/18254/0022/03-04-2008 (ΦΕΚ 672/Β/17-04-2008 Κ.Α.

Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και προσδιορίζεται από τον αριθμό των αιθουσών του σχολείου.

Β. Με σχετικό έγγραφο θα ζητηθεί από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης να εγκρίνει τη χρηματοδότηση των παραπάνω σχολείων.

Γ. Εξουσιοδοτεί τον πρόεδρο της επιτροπής να προβεί στην υπογραφή των συμφωνητικών με τα άτομα που αναφέρονται στον παραπάνω πίνακα.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top