νεα κρητη totalfitness news

kallikratis-sign
Αλλαγές στον Καλλικράτη ως προς το χωροταξικό του κομμάτι ζητούν επιτακτικά μεγάλα νησιά του Αιγαίου. Το αποτυχημένο μοντέλο του ενός Δήμου ανά νησί έχει επιφέρει σοβαρές αντιδράσεις, ειδικότερα στα μεγάλα νησιά, που ζητούν επανεξέταση του Καλλικράτη και αλλαγές στο χάρτη πριν τη διενέργεια των επόμενων δημοτικών εκλογών το Μάιο του 2014.

Ήδη παρατηρείται έντονη κινητικότητα τόσο στη Λέσβο όσο και στη Ρόδο με τοπικούς παράγοντες να ζητούν το σπάσιμο του ενιαίου Δήμου σε τρεις Δήμους, ώστε να διοικούνται σωστότερα και αποτελεσματικότερα τα νησιά. Η κυβέρνηση και το υπουργείο Εσωτερικών δεν έχουν ανοίξει ακόμη τα χαρτιά τους και εντός του Οκτώβρη θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν αν θα συναινέσουν ή όχι με τις προτεινόμενες αλλαγές στο χωροταξικό του νησιωτικού Καλλικράτη.

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως ότι και να γίνει με τα μεγάλα νησιά, δεν πρόκειται να ανοίξει κανένα χωροταξικό θέμα με τους Δήμους στις Κυκλάδες. Τα νησιά του νομού είναι πολύ μικρότερα, σε έκταση και πληθυσμό, σε σχέση με αυτά που ζητούν αλλαγές και σπάσιμο των ενιαίων Δήμων.

Το μοντέλο του ενός Δήμου ανά νησί στις Κυκλάδες, παρά το γεγονός ότι δε λειτούργησε παντού θετικά, λόγω και των κακών οικονομικών συγκυριών, φαίνεται πως έχει καθιερωθεί στη συνείδηση των τοπικών κοινωνιών. Άλλωστε, σε επίπεδο Κυκλάδων δεν υπάρχει το παραμικρό αίτημα για αλλαγές στο χάρτη της τοπικής αυτοδιοίκησης. 


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top