νεα κρητη totalfitness news



Σύλλογοι Π.Ε. Άνδρου, Κέας, Κύθνου,
Σερίφου « Θεόφιλος Καΐρης»-
Θήρας- Σύρου, Τήνου, Μυκόνου - Νάξου,
Μικρών Κυκλάδων - Πάρου, Αντιπάρου
«Παναγιώτης Καλλιερός»



Α.Π.: 98
Ημερ/νία: 7/10/2013
Πρός: Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων Δ/νση Α’βάθμιας  Εκπ/σης Κυκλάδων
ΜΜΕ
Καταγγελία
Το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει μάρτυρες μιας σειράς αποφάσεων του Υπουργείου που χαρακτηρίζονται από αποσπασματικότητα, αναλγησία και καταφανή παραβίαση κάθε νόμιμης διαδικασίας σχετικά με τις αποσπάσεις-προσλήψεις-τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών.
Ενδεικτικά αναφέρουμε:
-          την ικανοποίηση ελάχιστων αιτήσεων απόσπασης ακόμα και σε περιπτώσεις σοβαρών προβλημάτων υγείας.
-          την τοποθέτηση αναπληρωτών σε κενά περιοχών για τις οποίες είχαν προηγουμένως απορριφθεί οι αιτήσεις απόσπασης.
-          την επαίσχυντη εγκύκλιο με την οποία καταργούνταν χιλιάδες θέσεις δασκάλων στα ολοήμερα σχολεία.
-          την δημιουργία τεχνητών υπεραριθμιών αποτέλεσμα της ανωτέρου εγκυκλίου και την υποχρεωτική μετακίνηση εκατοντάδων εκπαιδευτικών σε άλλες σχολικές μονάδες ακόμα και διαφορετικών ΠΥΣΠΕ.
-          την  κάλυψη αυτών των κατασκευασμένων κενών με αναπληρωτές μέσω ΕΣΠΑ.
Τελευταίο κατόρθωμα του Υπουργείου είναι η αναγκαστική μετακίνηση των αναπληρωτών της α’ φάσης που απασχολούνταν στα ολοήμερα σχολεία και η αντικατάστασή τους με αναπληρωτές ΕΣΠΑ. Αυτή η εντελώς αυθαίρετη μετακίνηση εν μέσω της σχολικής χρονιάς συνεπάγεται υπέρογκα έξοδα και ταλαιπωρία για τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς κι αναταραχή στη λειτουργία των σχολικών μονάδων,
ιδιαίτερα όταν αυτή η μαζική μετακίνηση πλήττει τους εκπαιδευτικούς της νησιωτικής Ελλάδας (μετακίνηση από νησί σε νησί).
Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί το Δημοτικό Σχολείο Σερίφου όπου ο αναπληρωτής συνάδελφος της α’ φάσης μετακινήθηκε αναγκαστικά σε άλλο νησί εξαιτίας της τοποθέτησης αναπληρωτή δασκάλου μέσω ΕΣΠΑ, χωρίς να υπάρχει πραγματικό κενό στο σχολείο. Και οι παλινωδίες του Υπουργείου δεν σταματούν εκεί.
Σε μια προσπάθεια διεύρυνσης και θεσμοθέτησης της ευέλικτης και ελαστικής εργασίας στην εκπαίδευση, το Υπουργείο δημιουργεί ολόκληρες κατηγορίες εκπαιδευτικών (ΕΣΠΑ) που θα «μπαλώνουν» κάθε είδος κενό του σχολείου και θα αναλαμβάνουν ακόμα και ρόλους διαφορετικών κλάδων (πχ. ειδική αγωγή) για τους οποίους δεν είναι αρμόδιοι. (Εγκύκλιος Φ.50/325/141474/Γ1- 3.10)
Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα συνολικό σχέδιο αναδιαμόρφωσης του δημόσιου σχολείου και των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών. Στόχος του Υπουργείου είναι οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί να χάσουν κάθε εργασιακό δικαίωμα (οργανική-αποσπάσεις -αναγκαστικές μετακινήσεις) και οι αναπληρωτές να εγκλωβιστούν σε ένα μόνιμο καθεστώς ελαστικής κι αβέβαιης εργασίας.
Καταγγέλουμε τις ανάλγητες πρακτικές του Υπουργείου και την απόλυτη απαξίωση του δημοσίου σχολείου και των λειτουργών του και δηλώνουμε ότι θα αντιπαλέψουμε αυτές τις πολιτικές με κάθε μέσο.

Απαιτούμε: 
-          Σταθερή και μόνιμη εργασίαγια όλους τους εκπαιδευτικούς
-          Καμία απώλεια οργανικής θέσης, καμία υποχρεωτική μετακίνηση- απόσπαση
-          Να λειτουργήσουν τα σχολεία με βάση τις πραγματικές τους εκπαιδευτικές ανάγκες – Καμία συμπτυξη τμήματος.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.alfavita.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top