νεα κρητη totalfitness news

Σε ευθεία αμφισβήτηση της κυριότητας των ελληνικών νησιών Κάλυμνος, Καλόλιμνος, Αγαθονήσι, Φαρμακονήσι και Ίμια, προέβη η Τουρκία, εκδίδοντας αγγελία για έρευνες υδρογονανθράκων σε μία περιοχή που συμπεριλαμβάνει ή «αγγίζει» τις ακτές των νησιών...

Από ελληνικής πλευράς, γίνεται λόγος για πρόκληση άνευ προηγουμένου και αναμένεται διπλωματική απάντηση.

Ήδη από την πρώτη στιγμή, που έγινε γνωστή η δημοσιοποίηση της τουρκικής NAVTEX, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας συγκέντρωσε και έστειλε αμέσως στο υπουργείο Εξωτερικών όλα τα στοιχεία για τις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες.

Η ναυτική αγγελία με τον αριθμό 664/13 που εκδόθηκε από τον τουρκικό σταθμό Σμύρνης αναφέρει πως το υδρογραφικό-ωκεανογραφικό σκάφος «Cubuklu» θα διεξάγει έρευνες κατά την περίοδο 21-25 Οκτωβρίου σε περιοχή που προσδιορίζεται από συγκεκριμένες συντεταγμένες.

Οι συντεταγμένες σχηματίζουν μία περιοχή η οποία περικλείει το Φαρμακονήσι, την Καλόλιμνο και τα Ίμια, ενώ η δυτική πλευρά ορίζεται από μία ευθεία γραμμή από τις ακτές του Αγαθονησίου έως τις ακτές της Καλύμνου.

Οι Τούρκοι, μάλιστα, την περιοχή που θέτει εν αμφιβόλω την κυριότητα των ελληνικών νησιών και αμφισβητεί την ελληνική υφαλοκρηπίδα τη χαρακτηρίζουν «διεθνή και τουρκικά χωρικά ύδατα».

http://www.plektani.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top