νεα κρητη totalfitness news

Οικονομική ενίσχυση σε αλιείς για αγορά νέων αλιευτικών εργαλείων και επιδότηση έως 100.000 ευρώ σε νέους ψαράδες έως 35 ετών θα παρέχει το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας για την προσαρμογή στη νέα ΚΑλΠ.
Η ενίσχυση και η επιδότηση σε νέους αλιείς θα τους βοηθήσει να συμμορφωθούν με την απαγόρευση της ρίψης στη θάλασσα ανεπιθύμητων αλιευμάτων, π.χ αγοράζοντας εκλεκτικότερα αλιευτικά εργαλεία αλλά και για την αγορά νέων σκαφών.

Σύμφωνα με σχετική τροπολογία που εισήχθη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το ΕΤΘΑ θα μπορεί να παρέχει επιδότηση ύψους έως και 100.000 ευρώ σε νεαρούς ψαράδες κάτω των 35 ετών για εκκίνηση επιχειρηματικής δραστηριότητας, με την προϋπόθεση ότι θα αγοράζουν αλιευτικό σκάφος μικρής κλίμακας και παράκτιας αλιείας μεταξύ 5 και 20 ετών και ότι θα διαθέτουν εργασιακή εμπειρία 5 ετών στον κλάδο.

Οι ευρωβουλευτές θα ξεκινήσουν άμεσα διαπραγματεύσεις με τα κράτη μέλη για τους τελικούς κανόνες που θα διέπουν τη λειτουργία του ΕΤΘΑ. Το ΕΤΘΑ θα χρηματοδοτήσει επίσης τη συλλογή και τη διαχείριση των σχετικών με την αλιεία δεδομένων, που είναι για παράδειγμα απαραίτητα για να καθοριστεί η Μέγιστη Βιώσιμη Απόδοση (ΜΒΑ) η οποία απαιτείται από τους νέους κανόνες της ΚΑλΠ.

Να σημειωθεί ότι ο όρος ΜΒΑ αναφέρεται στη μέγιστη ποσότητα αλιευμάτων που μπορούν να αλιεύονται κάθε χρόνο ώστε ο πληθυσμός των αλιευόμενων ειδών να διατηρεί τη μέγιστη παραγωγικότητά του.

Μικρότερες μηχανές

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τροπολογία του στην αρχική πρόταση της Επιτροπής πρόσθεσε τη στήριξη του ΕΤΘΑ στην απόσυρση, την αντικατάσταση ή τον εκσυγχρονισμό των μηχανών, υπό την προϋπόθεση ότι η ισχύς του νέου κινητήρα θα είναι κατά 40 % τουλάχιστον μικρότερη εκείνης του κινητήρα που αντικαταστάθηκε.

Ωστόσο, οι ευρωβουλευτές απέρριψαν μια τροπολογία που αφορούσε επιδοτήσεις για την ανανέωση του στόλου. Η Κοινή Αλιευτική Πολιτική όπως και η Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΤΘΑ με το σκεπτικό ότι η χρήση ενός κοινού ταμείου θα συμβάλει στην απλοποίηση και τη συνένωση των δύο πολιτικών. 


politischios.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top