νεα κρητη totalfitness news

πρόσκληση aegeanessence, Παλαμάρης Α.Ε.

ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΕΥΣΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Στο επίκεντρο του Φεστιβάλ, στην πλατεία του, θα στηθεί ένα μοναδικό γευσιγνωστικό χάπενινγκ στο Εστιατόριο. Πέντε διάσημοι και αγαπημένοι σεφ (Λευτέρης Λαζάρου, Γιάννης Λουκάκος, Έκτωρ Μποτρίνι, Γιάννης Μπαξεβάνης, Δημήτρη Σκαρμούτσος) ξεφυλλίζουν παλιά τετράδια, θυμούνται χαρούμενα οικογενειακά τραπεζώματα και προτείνουν τα προσωπικά τους χριστουγεννιάτικα πιάτα για να χαρούμε τις γιορτές μαζί τους.
Τα μοναδικά προϊόντα των Κυκλάδων
Οι Κυκλάδες ανακαλύφθηκαν τις τελευταίες δεκαετίες για το μοναδικό τοπίο τους -γραφικοί οικισμοί και ασύγκριτες παραλίες με φόντο το μπλε του Αιγαίου. Πόσοι γνωρίζουν ότι σ' αυτά τα άγονα νησάκια, θαλασσοδαρμένα βράχια στη θάλασσα, γεννήθηκαν, όχι τυχαία, οι πρώτοι πολιτισμοί του ελλαδικού χώρου (και πόσοι ενδιαφέρονται, άλλωστε). Πόσοι, ακόμα, από τους χιλιάδες καλοκαιρινούς επισκέπτες  που έρχονται εδώ για ανελέητο nightlife και αστακομακαρονάδες με καναδέζικη γεύση, ψάχνουν την άκρως ενδιαφέρουσα τοπική γαστρονομία, που συνδυάζει μοναδικές πρώτες ύλες με παράδοση αιώνων.
Εκεί που τίποτα δεν κρύβεται από τον δυνατό ήλιο, που όλα τα σκεπάζει η θαλασσινή αλμύρα και που οι δυνατοί άνεμοι ξυρίζουν το έδαφος χειμώνα-καλοκαίρι, οι χυμοί της φύσης συμπυκνώνονται όπως η σάλτσα ενός καλού σεφ. Από την άλλη, αυτό το κομμάτι της Μεσογείου ξέφυγε από τους παγετώνες, με αποτέλεσμα να επιβιώσουν δεκάδες είδη αρωματικών βοτάνων και αγριολούλουδων, περισσότερα από κάθε άλλο μέρος της γης. Οι καρποί δίνουν από το λίγο το μέγιστο, τα αρώματα είναι πιο έντονα, οι γεύσεις αποκαλύπτουν το μεγαλείο του κυκλαδίτικου μικροκλίματος.
Εδώ, όλα είναι πιο νόστιμα γιατί έχουν προκύψει από αγώνα και προσπάθεια.
http://www.athinorama.gr/umami/market/articles/?id=5368
Copyright © 2013 aegeanessence, All rights reserved.
Ενημέρωση από το aegeanessence
design by why-not

www.aegeanessence.gr
FB: www.facebook.com/aegeanessence.gr

Our mailing address is:

aegeanessence
Λεωφ. Τήνου - Τριποτάμου, Τήνος, Κυκλάδες
Κράτητος 82 & Οικονιμίδου, Νέα Σμύρνη, Αθήνα
Athens, ATH 17123
Greece

Add us to your address book


unsubscribe from this list    update subscription preferences


Email Marketing Powered by MailChimp

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top