νεα κρητη totalfitness news



Ο ΟΟΣΑ, στη νέα έκθεσή του για τις προοπτικές τις παγκόσμιας οικονομίας, βλέπει ανάκαμψη στην Ελλάδα αλλά με την ύφεση να συνεχίζεται και το  2014, ενώ δεν αποκλείει την περαιτέρω ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Συγκεκριμένα, ο ΟΟΣΑ προβλέπει συρρίκνωση του ελληνικού ΑΕΠ κατά 0,4% το 2014, από ύφεση 1,2% που προέβλεπε πρν, ωστόσο για το 2015, προβλέπει αύξηση του ΑΕΠ κατά 1,8%  καθώς, όπως τονίζει, η ανταγωνιστικότητα θα βελτιωθεί περαιτέρω, το παγκόσμιο εμπόριο θα διευρυνθεί και οι επενδύσεις θα αυξηθούν.
 Όπως επισημαίνει πάντως στην έκθεσή του ο Οργανισμός, η Ελλάδα θα περάσει σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης εντός του 2014 με την βοήθεια της βελτίωσης της ανταγωνιστικότητά της, ενώ στήριξη θα δεχθεί και από την επέκταση του διεθνούς εμπορίου και την αύξηση των επενδύσεων.
Παρόλα αυτά, η δημοσιονομική προσαρμογή και οι αδύναμοι ισολογισμοί των τραπεζών θα περιορίσουν την εγχώρια ζήτηση, όπως προσθέτει και τονίζει πως είναι απαραίτητο να συνεχιστεί η δημοσιονομική προσαρμογή, σύμφωνα με το πρόγραμμα.
Η περαιτέρω ελάφρυνση του ελληνικού χρέους για την επίτευξη δημοσιονομικής βιωσιμότητας, δεν μπορεί να αποκλειστεί, όπως υπογραμμίζει ο ΟΟΣΑ.
Σύμφωνα με τον Οργανισμό, η ανεργία θα παραμείνει υψηλή και θα διατηρηθεί πάνω από το 27% και το 2014, ενώ το 2015 θα υποχωρήσει ελαφρώς στο 26,6%.
Το έλλειμμα του προϋπολογισμού εκτιμάται στο 2,4% του ΑΕΠ για το 2013, στο 2,2% του ΑΕΠ για το 2014 και στο 1,4% του ΑΕΠ για το 2015.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top