νεα κρητη totalfitness news

triples-ekloges-thn-anoiksh-toy-2014-sxediazoyn-sto-maksimoy
Γράφει ο Ιωάννης Μαρτέλλος
Σενάρια τριπλών εκλογών το Μάιο του 2014, δηλ. να γίνουν μαζί με τις ευρωεκλογές και τις
αυτοδιοικητικές οι εθνικές, εξετάζουν και πάλι στο Μέγαρο Μαξίμου, εν μέσω της διαπραγμάτευσης με την τρόικα.
Στο πρωθυπουργικό γραφείο υπάρχει η πληροφορία, παρά την πίεση που ασκούν οι τροϊκανοί για νέα μέτρα, ότι δεν θα υπάρξει σύγκρουση στην παρούσα φάση και θα αποχωρήσουν.
«Θα ακούσουν, θα διαπιστώσουν και θα φύγουν» λένε οι γνωρίζοντες πρόσωπα και καταστάσεις στα ενδότερα των υπουργικών γραφείων, όπου περιδιαβαίνουν οι…τεχνοκράτες υπάλληλοι της τρόικας.
Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εκτιμά ότι θα καμφθούν οι σκληροί τροϊκανοί, λόγω τόσο των πολύ θετικών οικονομικών στοιχείων που αρχίζουν και καταγράφονται και συνιστούν ισχυρό όπλο για την κυβέρνηση, όσο και της συνολικής διευθέτησης του ελληνικού ζητήματος.
Ο Αντ. Σαμαράς προβλέπει ότι έως τις αρχές της άνοιξης του 2014 οπότε και θα επικυρωθεί και από την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος, θα υπάρξει λύση στο ελληνικό θέμα.
Ο ίδιος πιστεύει ότι θα καταφέρει να πείσει τους κεντρικούς παίκτες, όπως π.χ. την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, για εξασφαλίσει τη λύση πριν από τις ευρωεκλογές, παρά την επιθυμία των πιστωτών για μετάθεση της όποιας τελικής συζήτησης.
Ο Πρωθυπουργός εκτιμά ότι μια ευνοϊκή λύση, σε συνδυασμό με το πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά και η πολιτική διαβεβαίωση που θα λάβει από τους πολιτικούς προϊσταμένους της τρόικας, ότι δεν θα επιμείνουν σε νέα δημοσιονομικά μέτρα, μπορεί να του δημιουργήσει ένα ευνοϊκό περιβάλλον.
Επίσης, ο ίδιος θα έχει για μια μακρά περίοδο έντονη προβολή και δυνατότητα παρεμβάσεων, καθώς θα επισκεφθεί όλα τα κράτη – μέλη της Ε.Ε. και οι ηγέτες τους θα έρθουν στην Ελλάδα, η οποία την 1η Ιανουαρίου αναλαμβάνει την προεδρία της Ε.Ε.
Σε μια τέτοια περίπτωση, είναι αυτονόητο, ότι θα υπάρξουν πειρασμοί για μια προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, ώστε να ανανεωθεί η εντολή για συνέχιση της κυβερνητικής πορείας. 
Υπάρχει όμως και η άλλη εξήγηση, ότι σε τριπλές εκλογές, η δυσαρέσκεια των πολιτών θα καταγραφεί στις άλλες κάλπες και όχι στις εθνικές, που ο κόσμος ψηφίζει πάντα με αίσθημα ευθύνης.
Όμως, σύμφωνα με έμπειρα πολιτικά στελέχη, η επιλογή για τριπλές εκλογές το Μάιο του 2014 πρέπει να εξασφαλίσει μια βουλή που θα αναδείξει και κυβέρνηση και Πρόεδρο Δημοκρατίας, ώστε  να μην προσφερθεί η προεδρική εκλογή του 2015 ως πρόφαση για τεχνητή εμπλοκή.
Το σενάριο των τριπλών εκλογών, ήδη επεξεργάζεται σε διάφορα πολιτικά γραφεία, ενώ ακόμα και στο ΣΥΡΙΖΑ το εκτιμούν ως μια πολύ πιθανή εξέλιξη. 
Βέβαια, στο σημείο αυτό προκύπτουν και ορισμένα ερωτήματα, όπως εάν η ελληνική προεδρία της Ε.Ε. που θα διαρκέσει από 1/1/2014 ώς 30/6/2014, μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο να γίνουν οι εθνικές εκλογές. 
«Είναι ασυνήθιστο» λένε οι γνωρίζοντες, αλλά διευκρινίζουν πως δεν υπάρχει θεσμικό κώλυμα για τη διεξαγωγή εθνικών εκλογών σε μία χώρα που αναλαμβάνει την προεδρία της Ε.Ε.
Μάλιστα ένα από τα πολύ ισχυρά επιχειρήματα που μπορεί να προβάλλει η Αθήνα είναι ότι εάν είναι οι εθνικές εκλογές να συμβάλλουν στην ενίσχυση της οικονομικής και πολιτικής σταθερότητας στην Ελλάδα, τότε οι όποιες αντιρρήσεις μπορεί να καμφθούν.
Στα σενάρια περί τριπλών εκλογών, υπάρχει και ο αντίλογος ότι μια τέτοια επιλογή ενδέχεται να προ­κα­λέ­σει ση­μα­ντι­κή σύγ­χυ­ση ως προς το δια­κύ­βευ­μα και α­πο­προ­σα­να­το­λι­σμό στο ε­κλο­γι­κό σώ­μα, πρι­μο­δο­τώ­ντας ταυ­τό­χρο­να την α­πο­πο­λι­τι­κο­ποίη­ση, ε­νώ την ί­δια στιγ­μή η κοι­νή γνώ­μη γί­νε­ται πε­ρισ­σό­τε­ρο ευά­λω­τη στην προ­πα­γάν­δα και τις δια­φη­μι­στι­κές εκ­στρα­τείες. 


Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top