νεα κρητη totalfitness news


Εργαζόμενοι, ανύπαντροι, χωρίς περιουσία οι κερδισμένοι του 2014

Χαμένη από το νέο φορο-γδάρσιμο του 2014 είναι η πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, με την κυβέρνηση να αναζητά φόρους από οτιδήποτε μπορεί να φορολογηθεί.
Μεγάλοι χαμένοι είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι οποίοι πλέον θα φορολογούνται από το πρώτο ευρώ, αφού γι' αυτούς δεν θα υπάρχει πλέον αφορολόγητο όριο.
Την ίδια ώρα, από το 2014 θα κληθούν να υποβάλλουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές κάθε μήνα, γεγονός που θα τους φέρει σε ακόμα πιο δεινή θέση. Όλα αυτά τη στιγμή που το κράτος φορολογεί ακόμα τους επαγγελματίες που διατηρούν «μπλοκάκι» αλλά δεν κόβουν ούτε ένα τιμολόγιο.
Οι μισθωτοί βλέπουν τις αποδοχές τους να μειώνονται συνεχώς είτε με άμεσους είτε με έμμεσους φόρους. Για το 2014 η άμεση φορολογία αυξάνεται κατά 1,69 δις ευρώ, ενώ οι έμμεσοι μειώνονται σχεδόν 450 εκατ. ευρώ. Ακόμα μεγαλύτεροι χαμένοι είναι οι φορολογούμενοι με οικογένεια, καθώς το αφορολόγητο τέκνων έχει αντικατασταθεί με ένα πενιχρό επίδομα και δεν υπάρχει καμία μέριμνα για να προστατευθούν οι οικογένειες.
Οι κάτοχοι ΙΧ βλέπουν συνεχώς επιβαρύνσεις τόσο στη φορολογία όσο και μέσω των τελών κυκλοφορίας, των ασφαλίστρων και της τιμής της βενζίνης, που σε μερικές περιπτώσεις διεκδικούν το ...πρωτάθλημα της Ευρώπης.
Οι πλέον χαμένοι του 2014 θα είναι οι ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι θα φορολογηθούν σαν να έχουν ...μεζονέτες.
Ενιαίος φόρος ακινήτων σε συνδυασμό με φόρο ακίνητης περιουσίας για τους έχοντες πάνω από 300.000 ευρώ μαζί με τους υπόλοιπους φόρους που επιβάλλονται πάνω στα ακίνητα (πχ στη φορολογία εισοδήματος).
Την ίδια ώρα, οι μικροϊδιοκτήτες ακινήτων που νοικιάζουν τις περιουσίες τους θα φορολογηθούν με συντελεστή 11%, γεγονός που σε συνδυασμό με τα παραπάνω, θα καταστήσουν ασύμφορη την ιδιοκτησία.
Μεγάλοι κερδισμένοι, όπως φαίνεται, είναι όσοι δεν έχουν να δηλώσουν κανένα περιουσιακό στοιχείο και δεν βαρύνονται με παιδιά.
foroapelpisia
Με 50.000 ευρώ είναι χρεωμένος ο κάθε Έλληνας!
Με το χρέος να υπολογίζεται στα 320 δισ. ευρώ, ο κάθε Έλληνας είναι χρεωμένος με 28.828 ευρώ, που αν συνυπολογίσει κανείς και το ιδιωτικό χρέος που εκτιμάται στα 240 δισ. ευρώ, τότε το χρέος κατά μέσο όρο για τον κάθε πολίτη εκτοξεύεται στις 50.000 ευρώ!
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤτο κατά κεφαλήν εισόδημα ανέρχεται στα 16.494 ευρώ. Σε ένα προϋπολογισμό που έχει στηριχθεί κατ' εξοχήν στη φορολογία, θεωρείται αβέβαιο το να επιτευχθούν όλοι αυτοί οι φιλόδοξοι στόχοι που περιγράφονται μέσα στον προϋπολογισμό του 2014.
Απάντηση της κυβέρνησης σε όλα αυτά είναι η απειλή των κατασχέσεων σε μια σειρά οφειλών: ασφαλιστικές, φορολογικές, δανειακές μέσω τραπεζών κ.α.


Read more: http://www.newsbomb.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top