νεα κρητη totalfitness news

Θαλάσσιος χωροταξικός σχεδιασμός στην επιτροπή περιβάλλοντος στο Ευρωκοινοβούλιο Δεκτές οι παρατηρήσεις του Ν. Χρυσόγελου  Συνάντηση και για θέματα των ΑΠΕ 
Η βιώσιμη διαχείριση των παράκτιων και θαλάσσιων πόρων, ο θαλάσσιος χωροταξικός σχεδιασμός καθώς και ζητήματα που άπτονται των ΑΠΕ βρέθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην ατζέντα του ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Νίκου Χρυσόγελου.
Μήνυμα βιώσιμης διαχείρισης

Ειδικότερα, σε ό,τι σχετίζεται με τη θέσπιση πλαισίου για το θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό και την ολοκληρωμένη διαχείριση των παράκτιων ζωνών, ο κ. Χρυσόγελος μετά από τη συζήτηση στην επιτροπή περιβάλλοντος και την αποδοχή των τροπολογιών που είχε καταθέσει, σημείωσε “Η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας κι Ασφάλειας Τροφίμων έβαλε τις βάσεις για ένα σημαντικό εργαλείο επίλυσης συγκρούσεων και βιώσιμης διαχείρισης των παράκτιων και θαλάσσιων πόρων, τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό, εφόσον όχι μόνο η Κομισιόν αλλά και οι εθνικές και περιφερειακές αρχές κινηθούν αποφασιστικά μέσα στα επόμενα δύο χρόνια για να εφαρμόσουν στην πράξη το προτεινόμενο πλαίσιο”. 

Παρά τις μικρές αντιδράσεις που σημειώθηκαν από ορισμένα κράτη μέλη σχετικά “με τη δεσμευτικότητα και την υποχρεωτική φύση των σχεδίων ολοκληρωμένης διαχείρισης, καθώς προκύπτουν διαχειριστικά κόστη και ζητήματα εναρμονισμένης εφαρμογής ανάμεσα σε χώρες που εφαρμόζουν ήδη θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό και ολοκληρωμένη διαχείριση των παράκτιων ζωνών”, ωστόσο συνέχισε ο ίδιος, “η Επιτροπή Περιβάλλοντος του ΕΚ έδωσε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι και τα δύο εργαλεία είναι απαραίτητα και αλληλοσυμπληρούμενα για να έχουμε μια βιώσιμη διαχείριση των παράκτιων και θαλάσσιων πόρων προς όφελος των παράκτιων κοινωνιών και της τοπικής οικονομίας”.

Χρηματοδοτικά εργαλεία και ΑΠΕ

Στο πλαίσιο της προώθησης των ΑΠΕ, κάποιες ημέρες μετά, ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Νίκος Χρυσόγελος συναντήθηκε με εκπροσώπους φορέων και συνδέσμων που είχαν συμμετοχή στη σύσκεψη στο γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, προκειμένου να αναλυθεί “ευρεία γκάμα θεμάτων, όπως ο ενεργειακός σχεδιασμός και οι ευρωπαϊκοί και εθνικοί στόχοι, η τωρινή κατάσταση της αγοράς ενέργειας, οι πολιτικές που εφαρμόζονται και οι άμεσες προκλήσεις για το επόμενο χρονικό διάστημα”. Ο κ. Χρυσόγελος, από την πλευρά του, αναφέρθηκε στις εξελίξεις και διεργασίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο και τόνισε την ανάγκη για σχεδιασμό σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο, σε συνεργασία με τους φορείς, πραγματοποιώντας ιδιαίτερη μνεία στη δυναμική που μπορεί να αναπτυχθεί το επόμενο διάστημα με τη χρήση των νέων χρηματοδοτικών εργαλείων και τη συνεταιριστική συμμετοχή μέσω ενός ξεκάθαρου θεσμικού πλαισίου.

- See more at: http://www.koinignomi.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top