νεα κρητη totalfitness news

 Πατατοκεφτέδες Τήνου

Υλικά
1 κιλό μικρές πατάτες
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό, πολτοποιημένο
1κρεμμύδι φρέσκο, πολτοποιημένο
1 φλιτζ. τσαγ. τυρί τριμμένο, Τηνιακό ή κεφαλοτύρι
2 αυγά
2 κ.σ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 φλιτζ. τσαγ. φρυγανιά, τριμμένη
1 κ.γ. ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι
2-3 φλιτζ. τσαγ. ελαιόλαδο (για τηγάνισμα)
Εκτέλεση
1. Βράστε σε κατσαρόλα γεμάτη με νερό τις πατάτες με τη φλούδα τους μέχρι να μαλακώσουν.
2. Στραγγίστε τις και αφήστε τις να κρυώσουν τελείως.
3. Ξεφλουδίστε τις και αλέστε τις στο μύλο του πουρέ.
4. Σοτάρετε το κρεμμύδι με το βούτυρο ελαφριά. Όταν κρυώσει ρίξτε το στον πουρέ.
5. Ρίξτε όλα τα υπόλοιπα υλικά στον πουρέ και ανακα¬τέψτε τα. Το μίγμα πρέπει να είναι σφικτό.
6. Πάρτε τον πουρέ μ' ένα κουταλάκι και πλάστε πατατοκεφτέδες στο μέγεθος μικρού καρυδιού.
7. Βάλτε το ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα ή φριτέζα και αφού ζεσταθεί πολύ καλά ξεκινήστε να τους τηγανίζετε φροντίζοντας να ροδοκοκκινήσουν από όλες τις πλευρές.
8. Βγάλτε με τρυπητή κουτάλα και αραδιά¬στε τους επάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
9. Σερβίρονται κρύοι.
Συμβουλή
Αν οι πατάτες είναι πολύ φρέσκιες δεν θα έχουν αναπτύξει τα σάκχαρά τους, και δεν θα έχουν οι κεφτέδες όση συνεκτικότητα χρειάζονται.

Πηγή  athensmagazine.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top